Στη ζεστή Λάρισα και στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, σήμερα Κυριακή των Αγίων και Θεοφόρων Πατέρων της Δ´ Οικουμενικής Συνόδου.

Ο Ποιμενάρχης στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη συνοδικότητα που χαρακτηρίζει τη λειτουργία της Εκκλησίας μας, τονίζοντας ότι είναι η μόνη αυθεντία στη λήψη αποφάσεων και στη λύση των προβλημάτων. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ιστορία της Δ´ Οικουμενικής Συνόδου και στον τρόπο με τον οποίο ακραίες, ζηλωτικές αντιλήψεις δημιούργησαν αίρεση.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία και αντοχή τους στη ζέστη, εξέφρασε την απορία γιατί ενώ άλλα σημαντικά κτίρια της πόλης έχουν αναβαθμιστεί ενεργειακά, το πιο εμβληματικό απ’ όλα, ο Μητροπολιτικός Ναός έχει παραθεωρηθεί με συνέπεια την ταλαιπωρία των χιλιάδων που τον επισκέπτονται και την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων ενέργειας. Παρακάλεσε δε δημόσια τους αρμοδίους να συνδράμουν στην επίλυση αυτού του προβλήματος.