Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ. Θανάση Μαμάκο, πραγματοποίησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας, με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του, αλλά και ενόψει των επικείμενων εκδηλώσεων στο πλαίσιο της Εθνικής Ημέρας Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε τη σημασία των εκδηλώσεων μνήμης, ενώ υπογράμμισε τη σημαντική διδακτική λειτουργία που επιτελούν. «Ο ρόλος των εκδηλώσεων είναι να διατηρούν ζωντανή τη μνήμη των γεγονότων και να μας ενθαρρύνουν στην αναζήτηση της γνώσης και την ευρύτερη κατανόηση της ιστορίας. Αποτελούν, δε, ευκαιρία για την Κοινότητα να ενώνεται και να αναδεικνύει την ανθρώπινη αλληλεγγύη».

Στη συνάντηση παρέστησαν ο πρόεδρος του ΔΣ της Ισραηλιτικής Κοινότητας, Μωυσής Μανουάχ, η αντιπρόεδρος Νίνα Ταραμπουλούς – Μουσά, ο ταμίας Συμεών Μαγρίζος, καθώς και τα μέλη Αλβέρτος Μισδραχής και Αλμπέρτος Μπέγας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, τα μέλη του Συμβουλίου δώρισαν στον Δήμαρχο Λαρισαίων το βιβλίο «Η Εβραϊκή Κοινότητα της Λάρισας – Πριν και μετά το Ολοκαύτωμα» της συγγραφέως Εσδρά Δ. Μωυσή.