Ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στον Χρήστο Χατζή πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας την Κυριακή στις 29 Μαΐου , έναν από τους πιο σημαντικούς συνθέτες της εποχής μας, παγκόσμιας ακτινοβολίας, πολυβραβευμένου με διεθνή βραβεία, ακαδημαϊκό καθηγητή σύνθεσης, στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο του Καναδά .

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας τίμησαν τον κορυφαίο συνθέτη, στηρίζοντας την πρωτοβουλία της Αριάδνης Δημητρίου σολίστ του πιάνου και καθηγήτριας του ΔΩΛ, η οποία ανέλαβε τον συντονισμό και την επιμέλεια του αφιερώματος .

Στην εκδήλωση αποδόθηκε τιμητική πλακέτα στον Χρήστο Χατζή από τον κ. Πάνο Σάπκα, αντιδήμαρχο Πολιτισμού και πρόεδρο του Ωδείου.

Στο αφιέρωμα αυτό, ήταν άκρως τιμητική, η παρουσία σπουδαίων προσωπικοτήτων που αντιπροσωπεύουν τον πολιτισμό της χώρας μας όπως, η κ. Στεφανία Μεράκου, διευθύντρια της Μουσικής Βιβλιοθήκης "Λίλιαν Βουδούρη" του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, μέσω διαδικτυακής σύνδεσης και ο κ. Αλέξανδρος Χαρκιολάκης διευθυντής του Συλλόγου "Οι Φίλοι της Μουσικής" του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών αυτοπροσώπως, οι οποίοι χαιρέτησαν την εκδήλωση .

Ακολούθησε η ομιλία - παρουσίαση του Χρήστου Χατζή, του έργου του και κατόπιν η συναυλία στην οποία συμμετείχαν οι: Beverley Johnston διεθνούς φήμης βιμπραφωνίστα, η οποία ερμήνευσε έργα για βιμπράφωνο και ηλεκτρονικά του Χ. Χατζή και του Νοrbert Palej αφιερωμένα σε εκείνη, καθώς και του Γ. Κοντογιώργου για στάμνα και ηλεκτρονικά.

Στη συνέχεια, ερμηνεύτηκαν δυο έργα για πιάνο τρίο, από τους διακεκριμένους μουσικούς και καθηγητές: Αριάδνη Δημητρίου στο πιάνο, Δημήτρη Καραμανώλη στο βιολί, Μιλτιάδη Κασσάρα στο τσέλο και των δύο συνθετών αντιστοίχως .

Ήταν μια μοναδική, ιστορική στιγμή, πολιτιστικής σημασίας για την πόλη της Λάρισας, η σύμπραξη τόσο σπουδαίων προσωπικοτήτων στην ίδια εκδήλωση που προέρχονται από τον Καναδά, από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα, αφού συμμετείχαν σε διεθνείς δράσεις που αφορούν στη σύγχρονη δημιουργία, που αντιπροσωπεύει ο Χρήστος Χατζής.