Ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης επισκέφθηκε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με τα υπηρεσιακά στελέχη: Τον Προϊστάμενο της Δ/νσης Τεχνικών Έργων και Αγροτικών Υποδομών, κ. Αθανάσιο Πετρογιάννη και την Τμηματάρχη του Τμήματος Μελετών Κατασκευών Έργων Αγροτικής Υποδομής, κα Σοφία Γεροδημητρού.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν η πορεία κατασκευής του φράγματος Πουρναρίου, στη θέση Λιβαδότοπος, αλλά και η πορεία της μελέτης του αγωγού άρδευσης από το φράγμα προς τις καλλιεργούμενες εκτάσεις. Η ενημέρωση από τα υπηρεσιακά στελέχη του ΥπΑΑΤ για την πορεία και των δύο έργων, φράγματος και αγωγού άρδευσης ήταν πλήρης.

Ο Δήμαρχος κ. Μανώλης μετά τη συνάντηση δήλωσε: «Επισκέφθηκα τη Δ/νση Τεχνικών Έργων και Αγροτικών Υποδομών, όπου συζητήσαμε με δύο αξιόλογους υπαλλήλους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τα επίκαιρα ζητήματα αρμοδιότητά τους, που απασχολούν το δήμο μας. Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκε η πορεία κατασκευής του φράγματος Πουρναρίου αλλά και η μελέτη του αγωγού άρδευσης. Όσον αφορά το φράγμα αναμένεται η προέγκριση των όρων δημοπράτησης από τη Διαχειριστική του ΥπΑΑΤ, ώστε να ακολουθήσει η διαδικασία της δημοπράτησης. Επίσης, έχει γίνει η κήρυξη της απαλλοτρίωσης ιδιοκτησιών και έχει καθοριστεί δικάσιμος για τις τιμές απαλλοτρίωσης η 9/12/2022. Σχετικά με τον αγωγό άρδευσης έχει πραγματοποιηθεί η δημοπράτηση σύνταξης της μελέτης και αναμένεται από την ανάδοχο εταιρεία η κατάθεση των απαιτούμενων δικαιολογητικών για την υπογραφή της σύμβασης. Τα ανωτέρω έργα είναι αναπτυξιακά, αναγκαία για την περιοχή μας και είναι έργα που μπορούν να στηρίξουν τον πρωτογενή τομέα και να συμβάλλουν αποφασιστικά στη στήριξη των αγροτών της περιοχής μας. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τα στελέχη του Υπουργείου για την εξαιρετική συνεργασία και ενημέρωση».