Στο Σύδνεϋ αφίχθη το απόγευμα της Δευτέρας ο μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τον πρωτοσύγκελλο της μητροπόλεως π. Ιγνάτιο Μουρτζανό.

Ο κ. Ιερώνυμος συγκαταλέγεται στους προσκεκλημένους ιεράρχες από την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας που θα παραστούν και θα μιλήσουν στην πρώτη Παναυστραλιανή Ιερατική Σύναξη που θα διεξαχθεί στο Σύδνεϋ κατά το διήμερο 18 και 19 Οκτωβρίου.

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο αυτοπροσώπως και με εγκαρδιότητα ο κ. Μακάριος με τη συνοδεία επισκόπων, κληρικών και πολλών πιστών της τοπικής εκκλησίας, εκφράζοντας την ευχαριστία του για την ανταπόκρισή του στην πρόσκληση της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και δηλώνοντας τη βεβαιότητα ότι η παρουσία του στην Παναυστραλιανή Ιερατική Σύναξη θα καταστεί προς πνευματική ωφέλεια τόσο του ιδίου όσο και των λοιπών μετεχόντων στη σύναξη.


Εγκαίνια μνημείου πεσόντων από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο

Ωστόσο, μία ημέρα νωρίτερα ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος τέλεσε τα εγκαίνια του νέου μνημείου πεσόντων που ανήγειρε η ενορία του Αγίου Χαραλάμπους στο CentralCoast της Νέας Νοτίου Ουαλίας προς τιμήν όσων διαχρονικά έχουν αγωνιστεί και θυσιάσει τη ζωή τους υπέρ πίστεως και πατρίδος.


Κατά την ομιλία που εκφώνησε ενώπιον του μνημείου το οποίο ανεγέρθη για να αποτελεί μία εστία μνήμης για τη νέα γενιά, ο κ. Μακάριος υπογράμμισε το ένδοξο και ηρωικό παρελθόν του γένους μας και τόνισε τη σημασία της πίστεως στη ζωή μας, καθώς και στη ζωή των προγόνων μας που είχαν ορκιστεί να αγωνιστούν πρώτα υπέρ πίστεως και μετά υπέρ πατρίδος.

Ο Αρχιεπίσκοπος αφού συνεχάρη και ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στη δημιουργία του μνημείου επαινώντας ιδιαίτερα το διοικητικό συμβούλιο της ενορίας για τη σχετική του πρωτοβουλία, στη συνέχεια κατέθεσε τιμητικώς το πρώτο στεφάνι στο νέο μνημείο και με πολλή συγκίνηση αναφώνησε, «Δεν ξεχνούμε. Δεν πρέπει να ξεχνούμε».

orthodoxia.info