Στο Αστυνομικό Τμήμα Τεμπών μετέβη χθες το μεσημέρι το Εφέτης – Ανακριτής Σωτ. Μπακαΐμης που ερευνά την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

Ο κ. Μπακαΐμης μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα όπου φυλάσσονται προσωπικά είδη επιβατών της επιβατικής αμαξοστοιχίας, είδη που δεν αναγνωρίστηκαν ή δεν αναζητήθηκαν από συγγενείς, τραυματιών ή θυμάτων της τραγωδίας, την 28η Φεβρουαρίου 2023.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Μπακαΐμης με παραγγελία που απέστειλε χθες στη Διοικήτρια του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας ζήτησε να κατασχεθούν τα εναπομείναντα ατομικά είδη των επιβατών τα οποία περισυλλέγησαν τις επόμενες ημέρες της τραγωδίας και έκτοτε φυλάσσονται στο ΑΤ Τεμπών.

Πρόκειται για ατομικά είδη θανόντων και τραυματιών επιβατών που δεν αναγνωρίστηκαν από συγγενείς ή και δεν αναζητήθηκαν μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται κινητά τηλέφωνα, φορητοί υπολογιστές, είδη ρουχισμού κ.λπ. τα οποία έχουν μάλιστα καταγραφεί από το Τμήμα Τροχαίας Λάρισας και περιγραφεί αναλυτικά σε κατάλογο ανευρεθέντων από τις πρώτες του δυστυχήματος.

Με την παραγγελία του κ. Μπακαΐμη τα αντικείμενα αυτά θα κατασχεθούν, ενώ το επόμενο διάστημα, προκειμένου να απαντηθούν ερωτήματα που μεταξύ άλλων θέτουν και συγγενείς θυμάτων αναμένεται να αποσταλούν για περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο στο πλαίσιο της έρευνας.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (Mε πληροφορίες από Β. Κακάρα, Ελευθερία)