Με θρησκευτική κατάνυξη και ευλάβεια γιορτάστηκε στο Μακρυχώρι στην έδρα του Δήμου Τεμπών ο πολιούχος της Τοπικής Κοινότητας Άγιος Απόστολος Θωμάς.
Στις πανηγυρικές εκδηλώσεις παραβρέθηκε ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δ.Τεμπών κ.Κώστας Κολλάτος συνοδευμένος από τους δημοτικούς συμβούλους κ.Αστέριο Σαίτη, Νικόλαο Ανδρέου, Ιωάννη Αργυρίου του συνεργάτη του κ.Λάμπρου Ζάρρα και μελη τοπικών συμβουλίων.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ακόμη ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ.Κώστας Αγοραστός, ο Δήμαρχος Τεμπών κ.Μανώλης,  οι βουλευτές κ.Μάξιμος Χαρακόπουλος, κ.Βασίλης Κόκκαλης, κα Στέλλα Μπίζιου κα.

Μετά το πέρας της Θείας Πανηγυρικής Λειτουργίας ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια στο προαύλιο του Ιερού Ναού του Αγίου Θωμά, όπου ο Σύλλογος Γυναικών πρόσφερε στους επισκέπτες χειροποίητα παραδοσιακά εδέσματα και στη συνέχεια ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί στην πλατεία “Ζήση Λιούπα” με τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου με τη συνοδεία ζωντανής ορχήστρας.

Ο κ.Κολλάτος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους του Μακρυχωρίου και να τους ευχηθεί χρόνια πολλά όπως και να συγχαρεί την πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου κ.Δήμητρα Τάσιου και τα μελη του Δ.Σ του συλλόγου καθώς και τον χοροδιδάσκαλο κ.Βαγγέλη Μάγειρα και τα χορευτικά τμήματα για την πολυδιάστατη δράση του συλλόγου και την συνεχή προσπάθειά τους στη διατήρηση της παράδοσης.