Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες για την διαμόρφωση μεγάλου τμήματος της περιφερειακής οδού των Φαρσάλων.

Το έργο επιθεώρησε ο Δήμαρχος κ. Μάκης Εσκίογλου μαζί με την αντιδήμαρχο κ. Σοφία Χατζηπλή, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την εξέλιξή του.

«Αλλάζουμε την εικόνα ενός σημαντικού τμήματος του περιφερειακού στην πόλη, με πεζοδρόμια από ειδική άσφαλτο, με τη φύτευση πλήθους δένδρων που επίσης θα μεταβάλει προς το καλύτερο το μικροκλίμα. Δημιουργούμε ένα νέο πόλο αναψυχής και συνάθροισης στις παρυφές της πόλης, στο πλαίσιο ενός οργανωμένου σχεδίου αναβάθμισης και δημιουργίας νέων κοινόχρηστων χώρων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Εσκίογλου.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ

Το έργο φέρει ως τίτλο «Αστικές αναπλάσεις πόλεως Φαρσάλων ΙΙ (περιφερειακός δρόμος)» και χρηματοδοτείται από πόρους του Πράσινου Ταμείου με το ποσό των 292.725 ευρώ και από πόρους του δήμου Φαρσάλων με το ποσό των 121.275 ευρώ.

Έχει σχεδιαστεί με σεβασμό στη αειφορία και στην βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης και προβλέπει την εκτέλεση εργασιών σύμφωνα με τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού διαμόρφωσης του νότιου πεζοδρομίου, στην περιφερειακή οδό της πόλης των Φαρσάλων, από τη διασταύρωση αυτής με την οδό Βόλου ως τη διασταύρωση με την οδό Λαμίας. Το πεζοδρόμιο που θα ανακατασκευαστεί θα είναι συνολικού πλάτους 3 μέτρων.

Πιο συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες επεμβάσεις:

Καθαίρεση ασφαλτοσκυροδέματος όπου απαιτηθεί, εκσκαφές, αφαίρεση φυτικής γης, μόρφωση επιφάνειας εδάφους, επιχώσεις, τοποθέτηση αρδευτικών συστημάτων, φύτευση δέντρων περιφερειακά του πεζοδρομίου σύμφωνα με τη φυτοτεχνική μελέτη, εργασίες κατασκευής αποχέτευσης όμβριων υδάτων, τελική διαμόρφωση πεζοδρομίων με κατάλληλο υλικό εδαφοκάλυψης που θα διευκολύνει την απρόσκοπτη κίνηση των πεζών.

Με την ανακατασκευή και διαμόρφωση του πεζοδρομίου θα επιτραπεί η περιφερειακή διασύνδεση των σχολικών εγκαταστάσεων και των κοινόχρηστων χώρων της πόλης στο σύνολο του βόρειου τόξου της πόλης των Φαρσάλων.