Την ιστορική κωμόπολη Τσαριτσάνης επισκέφτηκαν, μέλη του Συλλόγου Εικαστικών Ν. Λάρισας.

Η ξενάγηση ξεκίνησε από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, από τον εφημέριο Πάτερ Αθανάσιο αλλά και τον συνταξιούχο Πάτερ Αλέκο που ανέλαβαν και την περιγραφή του πλούσιου αγιογραφικού διακόσμου του Ναού.

Τα μέλη και ειδικά οι αγιογράφοι, εντυπωσιάστηκαν με την θεματολογία και την πρωτοτυπία της αγιογράφησης.

Η ξενάγηση συνεχίστηκε στο ιστορικό κέντρο της Τσαριτσάνης. Οι εικαστικοί περιηγήθηκαν και θαύμασαν τον πύργο του Μάμτζιου, την πετρόκτιστη βρύση της μικρής πλατείας, τον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, το θεόρατο κυπαρίσσι αλλά και την Οικονόμειο Σχολή.

Η περιγραφή της ιστορίας της Τσαριτσάνης, όπως είναι φυσικό, περιελάμβανε και στοιχεία για τη ζωή του Κωνσταντίνου Οικονόμου των εξ Οικονόμων, του Ιωσήφ των Ρωγών, της Σοφίας Βέμπο αλλά και του Παναγιώτη Χατζηκουτσέλη.

Το τέλος της ημέρας βρήκε την παρέα στην ταβέρνα του Λουκά Παπαδήμου . Όπου τα μέλη, εκτός από καλό φαγητό, απόλαυσαν και τη μουσική παρέα του Λαζάρου Μπίσμπα και του Αιμίλιου Κατσάνου.

Στην ξενάγηση παρευρέθηκε και η κ.Κορίνας Πάντου, υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας " Θεατροδότες " του Δικτύου Καλλιτεχνών & Επιστημόνων της επαρχίας Ελασσόνας. 

Η άριστη, και ενδιαφέρουσα ξενάγηση στα μέλη του συλλόγου, έγινε από τον Αθανάσιο Νούσια, μέλος του Συλλόγου Εικαστικών Ν. Λάρισας.