Στην τοποθέτηση του ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Χρήστος Καπετάνος για την ψήφιση του νομοσχεδίου για το νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων Φορέων του Δημοσίου Τομέα, ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους και λοιπές διατάξεις, τόνισε χαρακτηριστικά:

«Το Σ/Ν του Υπ. Εσωτερικών για την επιλογή των διοικήσεων Φορέων του Δημοσίου έρχεται για πρώτη φορά από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, να θεσπίσει αντικειμενικά κριτήρια για την επιλογή των υποψηφίων.

Το νομοθέτημα αυτό το οποίο δεν έχει κομματικά στερεότυπα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση καθώς ακολουθεί τα ευρωπαϊκά πρότυπα και διασφαλίζει τη διαφάνεια και την αξιοκρατία μέσω της εισαγωγής αντικειμενικών κριτηρίων αλλά και της συμμετοχής του ΑΣΕΠ για την επιλογή των ανθρώπων αυτών, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με την ομαλή λειτουργία και την τεχνολογική εξέλιξη των Φορέων».

Στην τοποθέτηση μου ακόμη από το βήμα της Βουλής αναφέρθηκα στην μεγίστης σημασίας εισαγωγή της στοχοθεσίας και της αξιολόγησης των οργάνων διοίκησης. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να κρίνονται και να ξεχωρίζουν τα ικανά στελέχη, μέσα από τους στόχους που οι ίδιοι έχουν θέσει και οι οποίοι θα μπορούν να συνεχίσουν το έργο τους για μια δεύτερη τετραετία.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πάντα καινοτόμος και πρωτοπόρος με αυτό το νομοσχέδιο βάζει ακόμα ένα λιθαράκι στη δημιουργία του Κράτους Δικαίου που αποτελεί πρωταρχικό της μέλημα.

Οι εποχές ΣΥΡΙΖΑ όπου μονοκονδυλιά έπαυε τις διοικήσεις έχουν περάσει ανεπιστρεπτί».