Στην κατάμεστη και προσφάτως ανακαινισμένη πλατεία του Πυργετού "Βάιος Μαλλιάρας" στην 21η Γιορτή πίτας στον Πυργετό παραβρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου 23 Ιουλίου ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης.
Η γιορτή διοργάνωθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πυργετού σε συνεργασία με τον ΔΟΠΑΠΕΠ Τεμπών και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς ήταν αρκετοί κάτοικοι του Πυργετού και επισκέπτες από τις περιοχές του Δήμου Τεμπών και της Λάρισας που κατέκλυσαν την όμορφη πλατεία του Πυργετού.
Στη γιορτή συμμετείχαν χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυργετού και το φιλοξενούμενο χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Φίλων και Κρητών " ο Ερωτόκριτος" του Ωραιόκαστρου Θεσσαλονίκης.

 

 

Στη συνέχεια, ακολούθησε λαικό γλέντι με την ορχήστρα που αποτελούνταν από τους μουσικούς : κ. Κωνσταντίνο Κωστούλη, κ. Ελευθέριο Γάλλο, κ. Παναγιώτη Κραϊά, κ. Ιωάννη Μακρυγιάννη και κ. Χρήστο Κούτσια.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ν. Λάρισας κα Ευαγγελία Λιακούλη, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Κάτω Ολύμπου κ. Αθανάσιος Βλάχος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Δημήτριος Μαιμάρης, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ Τεμπών κ. Γεώργιος Νικολάου, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Νέσσωνος κ. Χρήστος Κρικώνης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Ζαρδούκας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κώστας Κολλάτος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αχιλλέας Διψάνας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πυργετού κ. Αθανάσιος Λαίνας και οι τοπικοί σύμβουλοι κα. Βασιλική Γιάνναρου και κ. Μιχάλης Μάγγας, πρόεδροι φορέων, Συλλόγων και πλήθος κόσμου.

  Ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης σε σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και συνεχάρη τις γυναίκες που συνέβαλλαν στην οργάνωση και διεξαγωγή της Γιορτής, καθώς δημιούργησαν τις εξαίρετες παραδοσιακές πίτες, που με την ενεργή συμμετοχή τους, προάγουν τη διαχρονική αξία της παράδοσης και του πολιτισμού μας. Επιπρόσθετα, ο Δήμαρχος Τεμπών πραγματοποίησε την βράβευση του ιατρού-γυναικολόγου κ. Αθανασίου Καργιώτη για την πολυετή προσφορά του στην Κοινότητα Πυργετού και γενικά στον Δήμο Τεμπών. Σε δήλωσή του ο κ. Μανώλης, μεταξύ άλλων ανέφερε: "Μετά από δύο χρόνια απουσίας επανερχόμαστε δυναμικά με μία ακόμη Γιορτή, τη γιορτή Πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυργετού και επίκεινται και άλλες εκδηλώσεις στις περιοχές του Δήμου μας".