Στη Μελβούρνη της Αυστραλίας μεταβαίνει η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, προκειμένου να παραστεί στις επετειακές εκδηλώσεις, που διοργανώνουν οι Απόδημοι της Αυστραλίας και η οποία θα κορυφωθεί με τη μεγάλη Παμπαροικιακή Ομογενειακή Παρέλαση 2024, για την 203η Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας, αλλά και στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων των 100 Χρόνων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας. Παράλληλα, σημειώνεται πως η παρέλαση είναι αφιερωμένη και στα 50 χρόνια της παράνομης κατοχής της Κύπρου, όπως και στα 40 χρόνια Αδελφοποίησης της αυστραλιανής πόλης με τη Θεσσαλονίκη.

Επιπλέον, επισημαίνεται πως η Ευαγγελία Λιακούλη συμμετέχει στην αποστολή των Ελλήνων βουλευτών, με την ιδιότητά του μέλους και της Αντιπροέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής, ενώ επιπλέον θα εκπροσωπήσει και τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη.

Κατά την πενθήμερη επίσκεψή της, η βουλευτής Λάρισας θα πραγματοποιήσει επίσημες και πολυεπίπεδες επαφές, με όλους τους θεσμικούς φορείς του Απόδημου Ελληνισμού της Αυστραλίας, συμπεριλαμβανομένων των  εκκλησιαστικών, προξενικών, πολιτικών και εν γένει ομογενειακών  Αρχών.

Ενόψει της αναχώρησής της για την Αυστραλία, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε τα εξής:

«Κάθε ταξίδι εκπροσώπησης της Ελλάδας και της Ελληνικής Δημοκρατίας στις απανταχού ‘’μικρές Ελλάδες’’ της Οικουμένης, αναπόφευκτα, με συγκινεί βαθιά.

Και αυτό γιατί, κάθε φορά, διαπιστώνω πως η Ελλάδα και τα ιδανικά της είναι άυλα και τόσο υψηλά που καθόλου δεν επηρεάζονται από διαφορές εποχών, ώρας, όπως και από τις τεράστιες χιλιομετρικές αποστάσεις.

Ανάμεσα σε εμάς, τους Έλληνες και τις Ελληνίδες της μητροπολιτικής πατρίδας και τους Έλληνες και τις Ελληνίδες της Αυστραλίας παρεμβάλλονται χιλιάδες χιλιόμετρα και δύο σχεδόν ήπειροι.

Και όμως η επέτειος της Παλιγγενεσίας του 1821, δεν παύει να τιμάται με ζέση και ανυπόκριτο εθνικό αίσθημα, από το μωσαϊκό των Ελληνικών παροικιών που ρίζωσαν σε έναν τόπο τόσο μακρινό και τόσο αλλιώτικο από τον δικό μας.

Και αυτό αποδεικνύεται από το τόσο πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και των συναντήσεων με τους φορείς των Αποδήμων, πλην της μεγάλης παρέλασης.

Η πλούσια δράση τους, η ενεργητικότητα και η αγάπη τους για προσωπική, όσο και για συλλογική πρόοδο, αποτελεί ‘’κόσμημα’’ για τη νέα τους πατρίδα, αλλά και καύχημα για την παλιά τους.

Αν με την έλευσή μου στην Αυστραλία, ως εκπρόσωπος της Βουλής και του ΠΑΣΟΚ, σηματοδοτείται κάτι, είναι πως ‘’η Ελλάδα πρέπει να είναι μία, ενιαία, αδιαίρετη και παντού, όπως ακριβώς είναι η Ομογένεια της Αυστραλίας’’.

Και είναι χρέος μας αυτό να το υπενθυμίζουμε στους εαυτούς μας συνεχώς, μην υποκύπτοντας στις παραδοσιακές εθνικές ‘’ευκολίες’’ και τα ‘’μελανά σημεία’’ που διέπουν ορισμένες φορές τη δράση του πολιτικού μας συστήματος, όπως πρόσφατα σημειώθηκε κατά την ‘’κλοπή’’ στοιχείων και emails των Αποδήμων, για προεκλογικούς σκοπούς, με ξεκάθαρη κυβερνητική ευθύνη…

Η σχέση ανάμεσα στο ‘’νησί της Ιθάκης” και στον κάθε σύγχρονο “Οδυσσέα” είναι ιερή.

Πρέπει πάση θυσία να διαφυλαχθεί».