Με το μεγάλο νικητή των πρόσφατων αυτοδιοικητικών εκλογών, το νέο Δήμαρχο Αθηναίων  Χάρη Δούκα, επέλεξε να κάνει το πιο ευοίωνο ‘’ποδαρικό’’ για το 2024, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη.

Ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων  αποδέχθηκε την πρόσκληση να έρθει στη Λάρισα για την πολιτική εκδήλωση - κοπή πίτας της  Λαρισαίας Βουλευτή   καθώς , εκτός της στενής φιλίας που τους συνδέει η Ευαγγελία Λιακούλη φέρει, επιπλέον, και την ιδιότητα της Τομεάρχη Εσωτερικών & Αυτοδιοίκησης του Κινήματος. 

Με το ‘’παρών” του, λοιπόν, την Δευτέρα 22/01 ώρα 19.00 το απόγευμα, στην πολιτική εκδήλωση και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Βουλευτή, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, γίνεται ακόμη πιο σαφής η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, όπως και των σχετικών κομματικών δυναμικών, που σηματοδότησαν οι πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, μαζί με τις εμφατικές νίκες των κ.κ. Κουρέτα στη Θεσσαλία και Αγγελούδη στη Θεσσαλονίκη και πολλών ακόμη αυτοδιοικητικών σε όλη τη χώρα. 

Ο Χάρης Δούκας, υπενθυμίζεται πως, πριν το νέο του θεσμικό ρόλο και εξαιτίας της υψηλής του εξειδίκευσης σε ενεργειακά θέματα, ως Μηχανολόγος Μηχανικός και Καθηγητής Ενεργειακής Πολιτικής και Διοίκησης στη Σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, διετέλεσε και Τομεάρχης Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ. Σε αυτό το πλαίσιο, συνεργάστηκε στενά, τόσο με τον πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη, όσο και την Ευαγγελία Λιακούλη, στοιχειοθετώντας, για ανάδειξη στη Βουλή, κρίσιμα ζητήματα της δίχρονης, πλέον, ενεργειακής κρίσης που εξακολουθεί να μαστίζει τα Ελληνικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και για τα οποία η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην αναλαμβάνει δραστικές πρωτοβουλίες, πέρα από τα ‘’χρωματιστά’’ τιμολόγια που ήδη τείνουν να καταστούν …ανέκδοτο για τους πολίτες.

Στην εκδήλωση που έχει τίτλο «Αυτοδιοίκηση : Προκλήσεις και Ανάγκες» αναμένεται να κυριαρχήσει ο φρέσκος αέρας μίας νέας αντίληψης για την πολιτική, τόσο σε τοπικό, όσο και σε κεντρικό επίπεδο, αφού τόσο η Ε. Λιακούλη, όσο και ο Χάρης Δούκας μοιράζονται κοινές απόψεις και όραμα για μια ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση, μακριά από τη ‘’μέγγενη’’ του κράτους και της εκάστοτε κυβέρνησης, για τοπικές κοινωνίες ‘’πράσινες’’, φιλικές, προσβάσιμες και κυρίως ανθρώπινες, επ’ ωφελεία πάνω απ’ όλα των δημοτών τους, όπως και των επισκεπτών τους.

«Η Αθήνα ‘’αλλάζει σελίδα’’, η Θεσσαλία ‘’αλλάζει σελίδα’’, αναπόφευκτα, και η Ελλάδα θα αλλάξει σελίδα» είναι το κοινό τους motto, με τους δύο πολιτικούς να βρίσκονται πλέον, μαζί με το Νίκο Ανδρουλάκη στην 1η γραμμή “μάχης” του ΠΑΣΟΚ, για αλλαγή σελίδας στη χώρα, με  δημοκρατικές ανατροπές και θετικές εκπλήξεις, όπως ακριβώς συνέβη τη νύχτα της 15ης Οκτωβρίου στην Αθήνα, κατά τον 2ο γύρο των Αυτοδιοικητικών Εκλογών και με την προσδοκία να κορυφωθεί  με δυνατό μήνυμα στις επικείμενες ευρωεκλογές. 

Η Ευαγγελία Λιακούλη, όπως συνηθίζει πάντα, δίνει κοινωνικό και όχι στενό κομματικό χαρακτήρα στην εκδήλωσή της, μία συνειδητή επιλογή, που της επιτρέπει να βρίσκεται σε διαρκή συνομιλία με τους θεσμικούς φορείς και τους πολίτες της περιοχής. 

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα θα ευλογήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ Ιερώνυμος, ενώ μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση στο φουαγιέ της Πινακοθήκης.