Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα "Αρχιμήδης" το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στη Λάρισα για 4η συνεχόμενη χρονιά.

Η Λάρισα υποδέχθηκε τους 45 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων των Περιφερειακών Ενοτήτων Λάρισας, Καρδίτσας, Μαγνησίας και Τρικάλων στο σχολικό συγκρότημα του 14ου Λυκείου-15ου Γυμνασίου.

Πρόκειται για την τελική φάση των διαγωνισμών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, από την οποία θα προκύψουν και τα μέλη των εθνικών ομάδων των Μαθηματικών που θα εκπροσωπήσουν την χώρα στους διάφορους διεθνείς διαγωνισμούς (Βαλκανιάδα, Ολυμπιάδα κλπ).

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες οι πρόεδροι των Παραρτημάτων Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας κ.κ. Σ. Δημητρακοπούλου, Α. Ζαραμπούκα και Α. Φαλάγγα αντίστοιχα, το μέλος το κεντρικού Δ.Σ. της ΕΜΕ κ. Κ. Καραμπάτσας, ο πρώην πρόεδρος της ΕΜΕ Λάρισας κ. Μ. Τερζόπουλος και ο Σύμβουλος Μαθηματικών Τρικάλων -Καρδίτσας κ. Δ. Θεοχάρης.

Τους μαθητές καλωσόρισε τονίζοντας τη σημασία του διαγωνισμού και την αξία της συμμετοχής σε τόσο υψηλό επίπεδο ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και Πρόεδρος του Παραρτήματος Λάρισας κ. Ν. Ζέρβας.

Παράλληλα με την αμιγώς διαγωνιστική διαδικασία, πραγματοποιήθηκε μια οργανωτικού χαρακτήρα σύσκεψη των προαναφερθέντων στελεχών της ΕΜΕ με αντικείμενο την επικείμενη Διεθνή Μαθηματική Εβδομάδα που αρχίζει από την Λάρισα στις 15 Απριλίου καθώς και άλλες επιστημονικές ημερίδες και δράσεις που προγραμματίζονται σε επίπεδο Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η διοίκηση του Παραρτήματος Λάρισας της ΕΜΕ ευχαριστεί το προσωπικό της Δ.Δ.Ε. Λάρισας, τους οικοδεσπότες διευθυντές σχολείων του σχολικού συγκροτήματος που φιλοξένησε το διαγωνισμό κ.κ. Μ. Ζάχο και Θ. Παππά καθώς και όλους τους μαθηματικούς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που συνεργάζονται για την προετοιμασία της διαγωνιστικής διαδικασίας.