«Τα κρίσιμα έργα των Δήμων που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” αποτελούν μέρος ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού αναπτυξιακής προοπτικής, που έχει εκπονήσει και υλοποιεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Τα παραπάνω δήλωσε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου, στην κοινή, με τον δήμαρχο Ελασσόνας κ. Νίκο Γάτσα, συνέντευξη τύπου στο δημαρχείο της πόλης, με αφορμή την παρουσίαση των έργων του δήμου, που εντάσσονται στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

«Είμαι πολύ χαρούμενη που σήμερα, εδώ στον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα, μαζί με τον δήμαρχο, παρουσιάζουμε μεγάλα και σημαντικά έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, όπως η αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για βελτίωση ενεργειακής αυτονομίας στις υποδομές της ΔΕΥΑ Ελασσόνας, η αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στη ΔΚ Ελασσόνας και η βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας στον Δήμο Ελασσόνας και στις κοινότητες Δολίχης και Τσαριτσάνης.

Ειδικά τα έργα αγροτικής οδοποιίας, αποτελούν σημαντικό αναπτυξιακό παράγοντα για την τοπική οικονομία και τις ντόπιες επιχειρήσεις.

Στην πρόσφατη επίσκεψή μου στο Μέγαρο Μαξίμου έθεσα στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ένα φιλόδοξο σχέδιο διεύρυνσης και βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας στο νομό. Πρόκειται για υποδομές - κλειδί για την γεωργία και την κτηνοτροφία της περιοχής μας, που μειώνουν το κόστος μεταφοράς των προϊόντων και εξασφαλίζουν εύκολη και ασφαλή πρόσβαση στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

«Ο προϋπολογισμός των έργων που παρουσιάσαμε σήμερα αγγίζει τα 12.000.000 ευρώ, ενώ θα επιφέρουν πολλαπλασιαστικά οφέλη στην οικονομία και την κοινωνία του νομού μας», κατέληξε η κα Μπίζιου.