«Αν σκοτωθώ, μη με κλάψεις, γιατί από μωρό παιδί είχα τάξει τη ζωή μου στην πατρίδα. Τους γιους μου θέλω να τους δώσεις στην Ελλάδα. Η ελευθερία της Ελλάδας αξίζει κάθε θυσία». «Τα λόγια αυτά του Αγωνιστή της Επανάστασης Γεωργάκη Ολύμπιου εξακολουθούν να αποτελούν παρακαταθήκη αγώνα για όλους τους Έλληνες.

Μια παρακαταθήκη που θα μας υπενθυμίζει διαχρονικά πως ο τόπος μας, ποτισμένος από το αίμα γενναίων πατριωτών, θα παραμένει για πάντα ελεύθερος, όσο όλοι εμείς θα διδασκόμαστε από το ένδοξο παρελθόν μας».

Με τα λόγια αυτά η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου τίμησε τη μνήμη του Λιβαδιώτη ήρωα Φιλικού στο ετήσιο μνημόσυνο που τελέστηκε στο Λιβάδι Ελασσόνας.

«Τιμούμε όλους αυτούς που έβαλαν τη σφραγίδα του αίματός τους στον αγώνα για μια πατρίδα ελεύθερη και ανεξάρτητη.

Σήμερα που ο αναθεωρητισμός της ιστορίας προσπαθεί να την ξαναγράψει με πρωταγωνιστές αυταρχικά καθεστώτα και ηγέτες που νομίζουν πως μπορούν να γυρίσουν την Ευρώπη και τον κόσμο πίσω στο σκοτεινό παρελθόν, όλοι εμείς διδασκόμαστε από τις τεράστιες προσωπικότητες του αγώνα για την Εθνική μας Ανεξαρτησία και δηλώνουμε έτοιμοι και αποφασισμένοι.

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχτεί κανενός είδους εκβιασμό, κανενός είδους απειλή. Το μέλλον της πατρίδας μας και η εθνική της ανεξαρτησία είναι αδιαπραγμάτευτα», κατέληξε στη δήλωσή της η Λαρισαία βουλευτής.