«Σε μια εποχή όπου τα πάντα μεταβάλλονται ραγδαία σε ολόκληρο τον κόσμο και σε κάθε πτυχή της οικονομικής δραστηριότητας, δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστος και ο τομέας της γεωργίας και της κτηνοτροφίας. Εύκολα γίνεται αντιληπτό από τον καθένα πως αυτό είναι κάτι που μας αφορά άμεσα στην Ελλάδα, πολύ δε περισσότερο στον Θεσσαλικό κάμπο. Δεν μπορώ λοιπόν να κρύψω την ικανοποίησή μου, διαπιστώνοντας πως το ενεργό κομμάτι των ανθρώπων που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα στην καρδιά της ελληνικής γεωργίας, στο νομό της Λάρισας, είναι έτοιμοι να πρωταγωνιστήσουν και σε αυτή τη νέα εποχή».

Τα παραπάνω δήλωσε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου, η οποία βρέθηκε και ξεναγήθηκε στα περίπτερα της 29ης Διεθνούς Έκθεσης Agrotica που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Η Λαρισαία πολιτικός είχε την ευκαιρία να δει από κοντά και να συνομιλήσει με τους εκθέτες του νομού Λάρισας και να ανταλλάξει για μια ακόμη φορά απόψεις για τον σχεδιασμό τους ενόψει της νέας περιόδου.

«Είναι αλήθεια πως ο πόλεμος στην Ουκρανία επηρεάζει άμεσα τον πρωτογενή τομέα της χώρας μας. Επιπλέον δυο ακόμα κρίσιμοι παράγοντες, η κλιματική κρίση και η έλλειψη εργατικών χεριών, δημιουργούν ένα ασφυκτικό πλαίσιο για τους καλλιεργητές της ελληνικής γης. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αποδείξει εδώ και τρία χρόνια τη βαρύτητα που δίνει στην ανάπτυξη του γεωργοκτηνοτροφικού τομέα της πατρίδας μας.

Η νέα ΚΑΠ και όλα τα εργαλεία που σχεδιάστηκαν από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη δίνουν στους αγρότες και κτηνοτρόφους, στις εταιρείες αλλά και στους αγροτικούς συλλόγους και συνεταιρισμούς της χώρας, τα όπλα που χρειάζονται ώστε να σταθούν όρθιοι, αλλά και να σχεδιάσουν το μέλλον τους.

Επιπλέον ο ΕΛΓΑ, υπό τη διοίκηση του Ανδρέα Λυκουρέντζου αποδεικνύει πως αποτελεί ακόμα ένα ισχυρό στήριγμα για τον αγροτικό κόσμο. Διαβεβαίωσα όλους τους συνομιλητές μου, όπως κάνω εδώ και τρία χρόνια, πως μαζί θα συνεχίσουμε να δίνουμε τις απαραίτητες μάχες με στόχο την μετατροπή του πρωτογενούς τομέα της πατρίδας μας σε ένα εκ των κυριότερων αναπτυξιακών της εργαλείων», σημείωσε στη δήλωσή της η κα Μπίζιου.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στην 29η Διεθνή Έκθεση Agrotica η κα Μπίζιου επισκέφτηκε τα περίπτερα της Ομάδας Παραγωγών του Αγροτικού Συν/σμού Μακρυχωρίου, του Γεωργικού Συν/σμού Χάλκης «Η Αλληλεγγύη», του Αγροτικού Καπνικού Συν/μού Περιοχής Ελασσόνας - ΟΠ, της Οργάνωσης Παραγωγών Α.Σ. Δένδρων ΓΑΙΑ ΦΡΟΥΙΤ, της Οργάνωσης Βαμβακοπαραγωγών Φαρσάλων COTTON FARSALA, των «Φυτώρια Αμπέλου ΝΤΟΥΓΚΟΥ», της Γεωργικής Ανάπτυξης Α.Ε., της Ομάδας Παραγωγών Βιομηχανικής Τομάτας του Α.Σ. Λαρισαίων Αγροτών «Η Νέα Ένωση», του Αγροτικού Συν/μού Λαρισαίων Αγροτών, της Ομάδας Παραγωγών Αγελαδινού Γάλακτος Α.Σ. Φαρσάλων, της εταιρείας σπορόφυτων Kileler Plants, των Φυτώριων Αμπέλου Κασσάρου, της Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλίας, της Ομάδας Παραγωγών Αιγοπρόβειου Γάλακτος Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συν/μού Καρυάς Ολύμπου και της Ο.Π. Συνεταιρισμού Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας «Γάλα Ελάςς».