Μπορεί δυόμιση χρόνια τώρα να έχουν «σηκώσει στις πλάτες τους» το επιβαρυμένο και εξαιτίας της πανδημίας σύστημα υγείας, μπορεί, σύμφωνα με τους ίδιους να τους χειροκροτούσαν στην αρχή της πανδημίας, ωστόσο σήμερα εργάζονται και συνεχίζουν να εφημερεύουν απλήρωτοι. Ο λόγος για τους γιατρούς δημόσιων νοσοκομείων και κέντρων υγείας που δεν έχουν λάβει δεδουλευμένα εφημεριών από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα.

Σήμερα οι γιατροί του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας Λάρισας συντάχθηκαν με τη σχετική απόφαση της ΟΕΝΓΕ και προχώρησαν σε στάση εργασίας και συγκέντρωση στην είσοδο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ κ. Νταφούλης σημείωσε τι εάν δεν υπάρξει λύση την προσεχή εβδομάδα οι γιατροί θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τη λειτουργία της Γυναικολογικής Κλινικής στο ΓΝΛ, η οποία επιτάθηκε από την μετακίνηση γιατρού λίγες μόνο ώρες μετά την ορκωμοσία της.

Το μέλος του Δ.Σ. κ. Δημήτρης Μπαμπαλής αναφέρθηκε στην πίεση που δέχεται το ΕΣΥ, όχι μόνο εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού αλλά και εξαιτίας της υποδιάγνωσης σοβαρών ασθενειών τα προηγούμενα δυόμιση χρόνια, εξαιτίας της διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση.

ertnews.gr