Μια ακόμα εξαιρετική παρουσία είχε η Μικτή Χορωδία “musicArte” του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας με τη συμμετοχή της το βράδυ του περασμένου Σαββάτου 4 Νοεμβρίου 2023 στην 16η Συνάντηση Χορωδιών Γιαννιτσών Πέλλας μετά από πρόσκληση της Δημοτικής Χορωδίας Γιαννιτσών.

Τη χορωδιακή βραδιά που πραγματοποιήθηκε στο εντυπωσιακό θέατρο του Πνευματικού Kέντρου της πόλης, στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο απελευθέρωσης των Γιαννιτσών από τον τουρκικό ζυγό, διοργάνωσε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού και Ανάπτυξης Πέλλας (ΔΗ.ΚΕ.Π.Α.Π.) σε συνεργασία με την Δημοτική Χορωδία Γιαννιτσών και τον Δήμο Πέλλας.

Τα φωνητικά σύνολα που συμμετείχαν στη συνάντηση ήταν η μικτή χορωδία του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου «Αριστοτέλης» Φλώρινας, η Χορωδία musicArte Ελασσόνας και η οικοδέσποινα Δημοτική Χορωδία Γιαννιτσών.

Οι 120 περίπου χορωδοί ένωσαν τις φωνές τους και με την επίδοσή τους στην ερμηνεία των προγραμμάτων τους ενθουσίασαν το φιλόμουσο κοινό της πόλης που γέμισε την αίθουσα, παρουσία του νέου δημάρχου Πέλλας, αντιδημάρχων και εκπροσώπων της περιφέρειας και πολιτιστικών σωματείων.

Η 45μελής χορωδία “musicArte” Ελασσόνας, παρουσίασε σε τετράφωνη επεξεργασία a capella και συνοδεία πιάνου και βιολιού ένα απαιτητικό και συνάμα ευχάριστο ρεπερτόριο με συνθέσεις Ελλήνων δημιουργών, αποσπώντας τις επευφημίες και τα παρατεταμένα χειροκροτήματα του κοινού. Συνόδευσαν στο πιάνο η μουσικοπαιδαγωγός – καθηγήτρια πιάνου κ. Έφη Φαρμάκη και στο βιολί ο μαθητής του Μουσικού Σχολείου Λάρισας Γιάννης Μάτης. Τη διεύθυνση και διδασκαλία της χορωδίας είχε ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.

Κατά την απονομή αναμνηστικών δώρων, η πρόεδρος της χορωδίας Γιαννιτσών κ. Άννα Τοπτσή συνεχάρη τους χορωδούς για την ερμηνεία τους, εξήρε τη σύσφιξη φιλικών και πολιτιστικών δεσμών μέσω της συνεισφοράς των χορωδιακών συναντήσεων και παρέδωσε τιμητικό δίπλωμα και πλακέτα συμμετοχής στον μαέστρο.

Ο κ. Μάτης, εκ μέρους της χορωδίας, ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρόσκληση και τη θερμή φιλοξενία προσφέροντας τοπικά προϊόντα και βιβλία από τον Δήμο Ελασσόνας και τον μυθικό Όλυμπο.