Χωριά, αγροτικούς συνεταιρισμούς και μεταποιητικές επιχειρήσειςτων δήμων Κιλελέρ και Αγιάς επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής που αποτελούνταν από τον Γραμματέα της Κ.Π.Ε. Ανδρέα Σπυρόπουλο, τη Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και βουλευτή Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, τον τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης του Κινήματος Θανάση Πετρόπουλο, μέλη της ΚΕ, Γραμματείς ΝΕ και ΤΟ, καθώς και τοπικά στελέχη, κατά τη δεύτερη ημέρα εξορμήσεων του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλία.

Ειδικότερα, το κλιμάκιο πραγματοποίησε επίσκεψη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κιλελέρ, στα πλημμυρόπληκτα χωριά Νίκη, Σωτήριο και Αρμένιο στην περιοχή της Κάρλας, σε μεταποιητικές βιοτεχνίες ελιάς και μαρμελάδων, ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκε τη Μελιβοία, όπου τα μέλη του συναντήθηκαν με Συνεταιριστές των Α.Σ. Καρίτσας –Μελιβοίας, Αμπελακίων , Σκληθρου και Ποταμιάς, συζητώντας για το κομβικό προϊόν της περιοχής, το κάστανο, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η παραγωγή του, αλλά και τις προοπτικές του.

Μετά το πέρας της περιοδείας οι δύο Γραμματείς ΚΠΕ και ΚΟ, Α. Σπυρόπουλος και Ε. Λιακούλη αντίστοιχα, επεσήμαναν τα εξής:

«Μετά τις θεομηνίες του Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλία, η κυβέρνηση σπαταλά πολύτιμο χρόνο με μέτρα που ενώ στα κανάλια και τα ‘’πόντιουμ’’ ακούγονται εντυπωσιακά, είναι τελικά  αμφίβολης αποτελεσματικότητας, είναι μέτρα αποσπασματικά, είναι μέτρα που ακολουθούν εν τέλει τις εξελίξεις, χωρίς να τις προλαμβάνουν. Ο κ. Μητσοτάκης ενώ έχει επισκεφθεί 3-4 φορές το νομό Λαρισας από τον Σεπτέμβριο, μιλάει μόνο για τα αυτονόητα, αλλά όχι για τα αναγκαία. Μιλάει για το ‘’μερικό’’, χωρίς να κάνει καμία συζήτηση για το ‘’όλο’’. Ακόμη να ακούσουμε μια ουσιαστική πρόταση από τα χείλη του, για την ολιστική αναδιάταξη και ανασυγκρότηση του τόπου μας, μετά τον φθινοπωρινό ‘’Αρμαγεδδώνα’’. Αντιθέτως, εμείς στο ΠΑΣΟΚ διά του Προέδρου μας, του Νίκου Ανδρουλάκη, έχουμε εγκαίρως καταθέσει δημοσίως την πρότασή μας, από τη ΔΕΘ ακόμη, για την σύσταση ενός ανεξάρτητου φορέα, στα πρότυπα των Ολυμπιακών Αγώνων. Ενός συστήματος ομάδων διοίκησης έργου, μιας task force στα ευρωπαϊκά πρότυπα που θα διασφάλιζε τη διαφάνεια και την ταχύτητα, για την αναγέννηση του παραγωγικού μοντέλου και τις ανθεκτικές υποδομές, την αναζωογόνηση της οικονομικής δραστηριότητας και της απασχόλησης στη Θεσσαλία.

Και εχθές και σήμερα όμως τι είδαμε; Τι είδαμε όλον αυτόν τον καιρό από τον Σεπτέμβριο; Είδαμε κατοίκους, αγρότες, κτηνοτρόφους, μεταποιητές και βιοτέχνες στα χωριά του Κιλελέρ να παλεύουν ακόμη -2,5 μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες- μέσα στις λάσπες. Η Κάρλα είναι μεγαλύτερη από το μέγεθος που είχε τη δεκαετία του 1960, όταν και ξεκίνησαν τα αποξηραντικά έργα. Δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες παρακάρλιοι καλλιεργητές έχασαν τα χωράφια τους και τα μέσα προς το ζην. Στη Μελιβοία οι παραγωγοί και οι συνεταιριστές του κάστανου ακόμη μας θέτουν ζητήματα, που επανειλημμένα έχουμε θίξει στη Βουλή, εδώ και τρία-τέσσερα χρόνια, με ερωτήσεις, με ομιλίες και με ό,τι άλλο θεσμικό ‘’όπλο’’ διαθέτουμε, με την κυβέρνηση είτε να σιωπά, είτε να δίνει άνευρες απαντήσεις, που καταλήγουν βέβαια και σε μέτρα εξαιρετικά περιορισμένης αποτελεσματικότητας. Μόλις προχθές καταθέσαμε πάλι τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αναφορά για το κάστανο, τονίζοντας την αξία του προϊόντος για τις ορεινές περιοχές του νομού, τονίζοντας τα προβλήματα των ασθενειών της σφήκας και της φαιάς σήψης, ζητώντας 5ετή στρεμματική ενίσχυση, προκειμένου τα καστανοδάση και τα καστανοπερίβολανα παραμείνουν ζωντανά, με Ανθρώπους που θα τα δουλεύουν. Φοβάμαι ότι έχουμε γίνει ‘’φωνή βοώντος εν τη ερήμω’’. Αυτήν την ερημοποίηση του τόπου μας παλεύουμε να αποφύγουμε με κάθε τρόπο . Το ΠΑΣΟΚ συνδέεται ξανά με την κοινωνία, με τους ανθρώπους του μόχθου, τους αγρότες και κτηνοτρόφους. Συνδέεται με τις συλλογικότητες, τους κοινωνικούς φορείς, τους νέους μας. Ο αγώνας μας θα είναι διαρκής και ανένδοτος, μέχρι να δημιουργήσουμε την πλειοψηφική  πρόταση , για να υπηρετήσουμε το λαό και την πατρίδα μας, συνεχίζοντας τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα και οι πολίτες».