Δύο μοναδικές συλλογές θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν όσοι έρθουν στο Open Day Festival που διοργανώνουν τα Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου το επόμενο Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2024, από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Στους χώρους των Εκπαιδευτηρίων, που εκείνη την ημέρα θα είναι ανοικτοί για όλους, θα παρουσιάζουν το έργο τους οι συλλέκτες Χρυσοβαλάντης Μπέσιος και Κώστας Κουρούκας.

Ο πρώτος συλλέγει εδώ και πολλά χρόνια ιστορικές φανέλες της ΑΕΛ, που έχουν συνδεθεί με τη μακρά και δοξασμένη «βυσσινί» ιστορία. Ο δεύτερος κατασκευάζει μοντέλα μαχητικών αεροπλάνων, έχοντας με τον καιρό δημιουργήσει μία μοναδική συλλογή.

Η επίσκεψη αυτών των συλλογών, σε επικοινωνία μάλιστα με τους δημιουργούς τους, προσφέρει στις οικογένειες της πόλης μας μια μοναδική ευκαιρία για ένα διαφορετικό, χαρούμενο και δημιουργικό μάθημα τοπικής -και όχι μόνο- ιστορίας.

Μαζί με το πλήθος των εκδηλώσεων του Open Day Festival στα Εκπαιδευτήρια (επί της Οδού Καρδίτσης 21, στη Νεράιδα), μάς εγγυώνται πως το Σάββατο 20 Ιανουαρίου θα είναι μία αξέχαστη ημέρα για όλους τους Λαρισαίους!