Η λίμνη της Σκήτης, κοντά στο ομώνυμο χωριό, εντυπωσιάζει με το απόκοσμο τοπίο της. Μια γραφική διαδρομή 2 χλμ. μέσα σε ένα δάσος με καστανιές οδηγεί σε αυτόν τον ιδιαίτερο ταμιευτήρα νερού που δημιουργήθηκε πριν από λίγα χρόνια από τη Νομαρχία Λάρισας για τη συγκράτηση των υπόγειων και των όμβριων υδάτων, με έκταση 200 στρεμμάτων και βάθος από 2 έως 7 μέτρα.

Όπως τόνισε ο κ. Νίκος Ντάγκας, μέλος επιτροπής δήμου Αγιάς, ο επισκέπτης μπορεί να συνδυάσει το βουνό με τη θάλασσα, καθώς στα παράλια της Λάρισας, πάνω από τις αμμουδιές του Αγιόκαμπου, βρίσκεται ο ορεινός όγκος του Μαυροβουνίου Κισσάβου. Στους πρόποδές του είναι χτισμένη η Σκήτη, ένα πανέμορφο ορεινό χωριό, με θέα μοναδική.

Σύμφωνα με τον κ. Κώστα Ζιμπή, πρόεδρο κοινότητας Σκήτης, οι μόνιμοι κάτοικοι είναι 150, ενώ σήμερα η Σκήτη έχει αναπτυχθεί τουριστικά, καθώς λειτουργούν δύο παραδοσιακοί ξενώνες που εξασφαλίζουν διαμονή, ξεναγήσεις και διοργάνωση δραστηριοτήτων, καθώς και δύο ταβέρνες. Επιπρόσθετα, ο επισκέπτης μπορεί να πραγματοποιήσει εξορμήσεις στο δάσος του Πολυδενδρίου, καθώς και στα πρώην βασιλικά κτήματα. Μπορεί, επίσης, να λάβει μέρος σε διάφορες οργανωμένες δραστηριότητες, όπως πεζοπορία και ποδηλασία και να ακολουθήσει τα όμορφα περιπατητικά μονοπάτια.

Επιπλέον, το παλιό σχολείο του χωριού, το οποίο βρίσκεται πάνω από την πλατεία, λειτουργεί σήμερα σαν λαογραφικό μουσείο, με αξιόλογα αντικείμενα μιας άλλης εποχής και πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Κάθε Οκτώβριο πραγματοποιείται στην πλατεία του χωριού η “γιορτή κάστανου”, μια ευρέως προβεβλημένη γιορτή ανάδειξης του άριστου αυτού τοπικού προϊόντος στην οποία προσέρχονται επισκέπτες από όλη την ευρύτερη περιοχή.