Τιμώντας τα 100 χρόνια μνήμης από την Μικρασιατική καταστροφή του 1922, η Ιστορική- Λαογραφική Ένωση Λάρισας, "Αλησμόνητες Πατρίδες" θέλοντας να συμβάλει στη διάσωση και διατήρηση των ηθών και εθίμων και στην προβολή της μουσικής και του χορού που έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες από την Μικρά Ασία, διοργανώνει Σεμινάριο Χορού στις 7 Μαΐου 2022, που θα πραγματοποιηθεί στο Imperial Hotel, με θέμα «Η Χορευτική Παράδοση των Ελλήνων – Ερυθραίας και Καππαδοκίας».

Στο σεμινάριο θα γίνει μία κινησιολογική και ρυθμολογική προσέγγιση στα χορευτικά μοτίβα της χερσονήσου της Ερυθραίας της Μικράς Ασίας, της Προποντίδας και της ευρύτερης περιοχής της Καππαδοκίας.

Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Χοροδιδάσκαλος Δημήτρης Μήτσης. Γεννήθηκε στα Ιωάννινα και είναι πτυχιούχος του ΤΕΦΑΑ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), με ειδίκευση στον ελληνικό παραδοσιακό χορό.

Εργάζεται ως καθηγητής φυσικής αγωγής στην δημόσια πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Έχει συμμετάσχει ως επιμορφούμενος αλλά και ως εισηγητής σε πολυάριθμα σεμινάρια σχετικά με την έρευνα και τη διδασκαλία του ελληνικού παραδοσιακού χορού σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Από το 1994 ως και σήμερα έχει συνεργαστεί με δήμους, πολιτιστικά σωματεία και δημοτικά σχολεία σαν δάσκαλος ελληνικού παραδοσιακού χορού. Διαμένει μόνιμα στη Νέα Ιωνία από το 1995, στην οποία η εντοπιότητα των περισσοτέρων κατοίκων της από τα μικρασιατικά παράλια, τον ώθησε στην περαιτέρω μελέτη της μουσικοχορευτικής παράδοσης των αλησμόνητων πατρίδων.

Από το 1998 είναι υπεύθυνος διδασκαλίας στο χορευτικό εργαστήρι Νέας Ιωνίας με το οποίο έχει διοργανώσει δεκάδες εκδηλώσεις με θέμα τον ελληνικό παραδοσιακό χορό σε όλα τα μεγάλα θέατρα των Αθηνών ( Ηρώδειο, Μέγαρο μουσικής Αθηνών, θέατρο Παλλάς, θέατρο κολλεγίου Αθηνών, θέατρο Δόρας Στράτου, Αττικό θέατρο κ.α), ενώ με την ερευνητική ομάδα του σωματείου έχει πραγματοποιήσει επιτόπιες καταγραφές πολλών παραδοσιακών δρώμενων που επιβιώνουν ακόμη στον ελλαδικό χώρο.

Δηλώσεις Συμμετοχής: κ.Ηλιούδη Στέλιο 6932105997 κ.Ιωάννα Σκενδερίδου 6974930467. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.