Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024, στο Aμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Λάρισας πραγματοποιήθηκε σεμινάριο σε θέματα παροχής Α’ Βοηθειών από την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Λάρισας (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Λάρισας).

Το σεμινάριο παρακολούθησαν οι μαθητές/μαθήτριες της Γ’ Λυκείου και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας με χρόνο υπηρεσίας λιγότερο από πέντε έτη, στο πλαίσιο του θεσμού του παιδαγωγικού συμβούλου-Μέντορα.

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν πώς να αντιμετωπίζουν έκτακτες υγειονομικές ανάγκες με γνώση, σύνεση και ψυχραιμία, διασφαλίζοντας την προστασία της υγείας όλων εκείνων που το έχουν ανάγκη έως ότου -κι αν- απαιτηθεί να διακομιστούν σε μονάδες δευτεροβάθμιας φροντίδας.

Επιπλέον, το σεμινάριο περιλάμβανε πρακτική εξάσκηση επάνω σε ειδικά προπλάσματα, χρήση ειδικών εκπαιδευτικών απινιδωτών, παροχή καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) κ.ά.

“Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές διασώστες της ομάδας που για δεύτερη φορά ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο κάλεσμα του Μουσικού Σχολείου. Η συνάντηση ανανεώνεται για το επόμενο σχολικό έτος”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Υπεύθυνες συντονισμού δράσης:

Οι καθηγήτριες: Φρόσω Α. Κτιστάκη και Ελένη Κουτή

Η σχολική νοσηλεύτρια: Χρυσούλα Βιδάλη.