Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η ΕΛΠΙΔΑ» και o Φιλανθρωπικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελώνα «Η ΑΡΩΓΗ», διοργάνωσαν σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Λάρισας το δεύτερο σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών -ΚΑΡΠΑ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Αμπελώνα.

Το σεμινάριο περιλάμβανε θεματικές για Πρώτες Βοήθειες (Ηλεκτροπληξία – Αιμορραγίες – Εγκαύματα – Λιποθυμίες – Πνιγμό) και Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), με χρήση Απινιδωτή. Όλοι οι συμμετέχοντες έκαναν πρακτική στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση αποκτώντας σημαντική εμπειρία στην αντιμετώπιση καρδιοαναπνευστικών περιστατικών. Επίσης έγινε επίδειξη του Απινιδωτή που είναι τοποθετημένος στο Master café στον Αμπελώνα για να έχουν όλοι μία εικόνα της λειτουργίας του.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν σαράντα (40) πολίτες, οι οποίοι παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εκπαιδευτική διαδικασία (θεωρητική και πρακτική) από τους έμπειρους και με ιδιαίτερη μεταδοτικότητα διασώστες – εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ και αποκόμισαν πολύ σημαντικά πράγματα, που σίγουρα θα τους είναι χρήσιμα.

Θα ακολουθήσουν άλλα δύο σεμινάρια το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2022, λόγω της αυξημένης επιθυμίας των πολιτών της περιοχής να τα παρακολουθήσουν. Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων του Αμπελώνα ευχαριστούν τον διευθυντή του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κ Κων. Σταμνά, την υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΕΚΑΒ κ. Σπ. Αρχοντή για την άψογη συνεργασία και τους διασώστες – εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ για την εξαιρετική παρουσία και μεταδοτικότητα τους.