Υλοποίηση σεμιναρίων “Παροχής Α΄ Βοηθειών”, στο Προσωπικό και τις Οικογένειες της εταιρείας ¨YARA AE¨, από την ΕΟΔΥΑ (Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης & Υγειονομικών Αποστολών).

Η ΕΟΔΥΑ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση της εταιρείας ¨YARA AE¨, διοργάνωσαν και υλοποίησαν 2 βιωματικά σεμινάρια στο Προσωπικό και τις Οικογένειες της εταιρείας, στις 25 Απριλίου & 5 Ιουλίου, με αντικείμενα:

α) Παροχή Α΄ Βοηθειών σε Επείγουσες καταστάσεις & Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση με χρήση Απινιδωτή (ΚΑΡΠΑ/ΑΕΑ) και

β) Βασική υποστήριξη της Ζωής και αντιμετώπιση Πνιγμονής σε Παιδιά & Βρέφη

Η Yara συμπληρώνει πάνω από 20 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα. Το Νοέμβριο του 1997 ξεκίνησε ως Hydro-Agri Ελλάς και το καλοκαίρι του 2004 μετασχηματίζεται σε Yara Ελλάς. Το φθινόπωρο του 2004 ξεκίνησε ο περαιτέρω εμπλουτισμός του χαρτοφυλακίου των προϊόντων της. Το διάστημα 2008 – 2013 η Yara Ελλάς σταθεροποιείται στην ελληνική αγορά και από το 2013 μέχρι και σήμερα θεωρείται ηγέτης στην αγορά λιπασμάτων.

Βασισμένη στην κληρονομιά από τη νορβηγική Hydro και το καράβι των Viking, το γνωστό εμπορικό της σήμα, η Yara είναι μια νορβηγική εταιρεία που βασίζεται στη μετατροπή ενέργειας, φυσικών ορυκτών και αζώτου σε προϊόντα θρέψης για τις καλλιέργειες και σε βιομηχανικές λύσεις. Το 2018, η Yara διατηρεί τη θέση της παγκόσμια ως κορυφαίος πάροχος ανόργανων αζωτούχων λιπασμάτων και βιομηχανικών προϊόντων. Η εταιρεία είναι παγκόσμιος ηγέτης στην αμμωνία, τα νιτρικά και τα ειδικά λιπάσματα.

Με συνεχή λειτουργία σε περισσότερες από 50 χώρες και πωλήσεις σε περισσότερες από 150 χώρες, η Yara έχει μοναδική θέση στην παγκόσμια αγορά λιπασμάτων και βιομηχανικών λύσεων. Οι δραστηριότητες της Yara σήμερα ποικίλουν από την εξόρυξη φώσφορου και την παραγωγή αμμωνίας / ουρίας, μέχρι την εμπορία βασικών προϊόντων και ιδιαίτερα εξειδικευμένων προϊόντων για την γεωργία και τη βιομηχανία. Η παραγωγή και οι πωλήσεις βασίζονται στην παγκόσμια γνώση αλλά και τη γνώση των τοπικών αγορών.

Τα 2 σεμινάρια υλοποιήθηκαν στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της ¨YARA AE¨, στη 2η ΒΙΠΕ Βόλου στο Βελεστίνο. Στη διάρκεια των σεμιναρίων το Προσωπικό και οι Οικογένειες τους, είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να αποκτήσουν πρακτικές δεξιότητες στην εκτίμηση και την αντιμετώπιση επειγουσών καταστάσεων που απειλούν την Υγεία αλλά και τη Ζωή συνανθρώπων μας.

Η ¨YARA AE¨, έχει ήδη προμηθευτεί και διαθέτει Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή (AED), στα πλαίσια της εταιρικής υπευθυνότητας προς το Προσωπικό, τους Πελάτες, αλλά και εργαζόμενους στην ευρύτερη περιοχή, συμβάλλοντας ενεργά στην ¨Αλυσίδα της Επιβίωσης¨.

Η ΕΟΔΥΑ ευχαριστεί θερμά και συγχαίρει τη Διεύθυνση της ¨YARA AE¨, και ιδιαίτερα τον κ. Θεόδωρο Τσούτσα για την πρόσκληση, την εμπιστοσύνη και την εξαιρετική πρωτοβουλία, η οποία έδωσε την ευκαιρία στο προσωπικό της, να αποκτήσει νέες σημαντικές γνώσεις και δεξιότητες στην αντιμετώπιση καταστάσεων που απειλούν τη Ζωή και την Υγεία συνανθρώπων μας.
Επιπλέον ευχαριστούμε τη ¨YARA AE¨, για τη Δωρεά – Χορηγία ειδικού Διασωστικού εξοπλισμού & μέσων ατομικής προστασίας, για τους Εθελοντές που εμπλέκονται σε επιχειρήσεις Έρευνας – Διάσωσης, στα πλαίσια της Πολιτικής Προστασίας.

Επίσης ευχαριστούμε & συγχαίρουμε θερμά όλες και όλους τους Εκπαιδευτές της ΕΟΔΥΑ, την Ιατρό Εργασίας κ. Γεωργία Σκούφη, καθώς και τους συμμετέχοντες εκπαιδευόμενους, οι οποίοι συνέβαλλαν στην επιτυχή διοργάνωση και υλοποίηση των σεμιναρίων.