Το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας επισκέφτηκε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε έργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.

Μαζί με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό ενημερώθηκε για την πορεία αποκατάστασης του εμβληματικού μνημείου, που χρηματοδοτείται απρόσκοπτα, με συνολικό προϋπολογισμό ένταξης 6,8 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας και για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων, που αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη του 2023.

Ο κ. Σκάλκος ξεναγήθηκε στο Αρχαίο Θέατρο από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, Σταυρούλα Σδρόλια και τον επικεφαλής της ομάδας επίβλεψης, προϊστάμενο του Τμήματος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας Δημήτρη Καραγκούνη.

Σημειώνεται ότι η Ε’ φάση αποκατάστασης του Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας προβλέπει την απόδοση του Μνημείου το 2023, με τα εξής ολοκληρωμένα έργα:

1.Αντιστήριξη του κυρίως θεάτρου με την κατασκευή τοίχου από λιθοδομή.

2. Επανατοποθέτηση εδωλίων στην αρχική τους θέση στο χώρο του κυρίως θεάτρου.

3. Επανατοποθέτηση εδωλίων κοντά στην αρχική τους θέση στο χώρο του κυρίως θεάτρου.

4. Επανατοποθέτηση εδωλίων σε ομόλογες θέσεις στο χώρο του κυρίως θεάτρου.

5. Τοποθέτηση εδωλίων από νέο υλικό στο χώρο του κυρίως θεάτρου

6. Αεροφωτογράφιση του μνημειακού συνόλου.

7. Πινακίδες ενημέρωσης- πληροφόρησης, ενημερωτικός οδηγός – φυλλάδια- φυλλάδια Braille.

8. Επικαιροποίηση της μελέτης πρόσβασης κοινού και Α.Μ.Ε.Α. στο Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας από τον πεζόδρομο της οδού Βενιζέλου.

9. Προμήθεια προκατασκευασμένου οικίσκου WC – WC A.M.E.A.

10. Πρόσβαση κοινού και Α.Μ.Ε.Α. στο Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας από τον πεζόδρομο της οδού Βενιζέλου.