Στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού και της Ν. Αγχιάλου περιόδευσε χθες ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας συνοδευόμενος από υποψήφιους Περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης «Πρωτοβουλία». Αρχικά συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αλμυρού Ευάγγελο Χατζηκυριάκο στο Δημαρχείο της πόλης.

Στη διάρκεια της συνάντησής τους συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τον δήμο μετά τις καταστροφές που προκάλεσε η καταιγίδα «Daniel». Ακολούθως επισκέφθηκαν την γέφυρα του Ξηριά η οποία είχε πληγεί από τις πλημμύρες του «Ιανού» και ανακατασκευάσθηκε τέλη του 2022 με ‘Ανοιξη του 2023, για να καταρρεύσει τελικά τμήμα της τον Σεπτέμβριο του 2023.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη είναι μία από τις υποδομές για τις οποίες η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, παρήγγειλε στους Εισαγγελείς Πρωτοδικών Βόλου, Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων να διακριβώσουν την ύπαρξη «τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων, όπως της πλημμύρας (με ενδεχόμενο δόλο ή από αμέλεια), της ανθρωποκτονίας από αμέλεια δια παραλείψεως κατά συρροή, της παράβασης καθήκοντος, της απιστίας, της έκθεσης κ.λπ.

Διαπιστώθηκε επίσης , ότι στο 5ο Δημοτικό Σχολείο, που βρίσκεται πολύ κοντά στην κοίτη του Ξηριά, υποχώρησε ο αύλειος χώρος και η επικινδυνότητα στο συγκεκριμένο σημείο είναι πολύ μεγάλη. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ενημερώθηκε ακόμη για τις καταστροφικές ζημιές που έχει υποστεί το παλιό γεφύρι στη θέση «Χολόρεμα», (χρονολογείται από την εποχή της Τουρκοκρατίας), τις ζημιές του δρόμου από Νεοχωράκι – Νεράιδα – Ανάβρα από δύο χειμάρρους που διέρχονται από την περιοχή, οι οποίες έχουν επιδιορθωθεί προσωρινά, καθώς και για προβλήματα σε Μιτζέλα, Σούρπη, Πτελεό, Κρόκιο, Πλάτανο, Κοκκωτούς, Βρύναινα, Αγίους Θεοδώρους κ.α. Μείζονα ωστόσο πρόβληματα για την περιοχή συνιστούν η ολική καταστροφή της αγροτικής οδοποιίας και ο πλημμυρισμός των ποιμνιοστασίων.

Κατά μεγάλο ποσοστό οι ζημιές αποκαταστάθηκαν προσωρινά με τη βοήθεια της Δημοτικής Αρχής, των ιδιωτών που διέθεσαν τα μηχανήματα τους και των εθελοντών. Ακολούθησε περιοδεία του κ. Κουρέτα στη Ν. Αγχίαλο, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους της περιοχής, να ενημερωθεί για τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία στον τόπο και να αναφερθεί, για μια ακόμη φορά, στην αναγκαιότητα άμεσων αποζημιώσεων στους πληγέντες.