Το Σάββατο 24 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα στο γήπεδο Συκουρίου πραγματοποιήθηκε η γιορτή λήξης της φετινής χρονιάς της Ποδοσφαιρικής Ακαδημίας Κισσάβου, με τη διεξαγωγή του μικρού και μεγάλου τελικού μεταξύ ομάδων από τα τμήματα της Ακαδημίας.

Τους αγώνες παρακολούθησε ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης, ο οποίος απένειμε το κύπελλο στη νικήτρια ομάδα και σε όλους τους μικρούς συμμετέχοντας αναμνηστικά μετάλλια Τον Δήμαρχο συνόδευαν οι αντιδήμαρχοι Ζήσης Γκανάτσιος, Παναγιώτης Γκατζόγιας και Χρήστος Κρικώνης.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος κ. Μανώλης ανέφερε: “Η Ακαδημία Κισσάβου αριθμεί πάνω από 40 παιδιά και αυτό οφείλεται στην καλή δουλειά του προπονητή της Ακαδημίας Κώστα Γουμενόπουλο και την εμπιστοσύνη των γονέων προς το πρόσωπό του και τις ικανότητες του. Ευχαριστώ από καρδιάς τη διοίκηση της Ακαδημίας, τον προπονητή και τους γονείς που εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους. Συγχαίρω τα παιδιά για την προσπάθεια και τις επιδόσεις τους και εύχομαι οι εξελίξεις στο μέλλον να είναι ακόμη καλύτερες”.

Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “τα βήματα πολιτισμού…” με παραδοσιακούς χορούς και ομιλίες στο προαύλιο του Μουσείου Οίνου και Αμπέλου στη Ραψάνη από το Σύλλογο Γυναικών Ραψάνης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης, ο Αντιδήμαρχος Αθανάσιος Βλάχος, τοπικοί σύμβουλοι πρόεδροι συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.

Σε σύντομο χαιρετισμό ο κ. Μανώλης, μεταξύ άλλων, ανέφερε χαρακτηριστικά “Για πέμπτη χρονιά ο Σύλλογος Γυναικών Ραψάνης, πραγματοποιεί μια εξαιρετική εκδήλωση, όπου αναδεικνύει περίτρανα την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας, μέσα από τους χορούς, με πρωτεργάτη και συντονιστή της όλης προσπάθειας τον κ. Γιώργο Μακρή”.

Ακόμη την ίδια μέρα, ο Σύλλογος Γυναικών περιοχής Καλοχωρίου αναβίωσε το έθιμο του Κλήδονα ανήμερα της γέννησης του Αϊ Γιάννη.

Την εκδήλωση άνοιξαν τα ελεύθερα κορίτσια, τοποθετώντας μπουκέτα λουλουδιών, στο μπακράτσι με το «αμίλητο νερό» και στη συνέχεια οι μεγαλύτερες κυρίες του συλλόγου τραγούδησαν τραγούδια του Κλήδονα.

Τη σκυτάλη πήραν τα χορευτικά τμήματα, του Πανθεσσαλικού Συλλόγου Καλαρρυτινών “ΟΙ ΚΑΛΑΡΡΥΤΕΣ”, του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ελάτειας και τέλος του Μ.Ε.Σ. Καλοχωρίου, όπου χόρεψαν χορούς του τόπου μας.

Η βραδιά συνεχίστηκε με παραδοσιακό γλέντι για όλο τον κόσμο, με τη συνοδεία της καταπληκτικής ορχήστρας των αδελφών Νίκου και Θάνου Ρούμπου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Γιώργος Μανώλης, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας Τάνια Δόκου, ο Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Μπίλης, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Λαδόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Ζήσης Γκανάτσιος, Παναγιώτης Γκατζόγιας και Χρήστος Κρικώνης, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Καλοχωρίου και Συκουρίου Γιώργος Σαϊτης, και Μιχάλης Γουντής, αντίστοχα, ο τοπικός σύμβουλος Καλοχωρλιου Δημητρης Λάζος, η τοπική σύμβουλος Συκουρίου Όλγα Μπακαγιάννη – Φασούλα, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστας Κολλάτος, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Αργυρίου, πρόεδροι φορέων και πλήθος κόσμου.

Η βραδιά τελείωσε με την πολιτιστική εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυψελοχωρίου “Άγιος Ιωάννης”, στην πλατεία του χωριού.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Μπίλης, οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Γκατζόγιας και Χρήστος Κρικώνης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Συκουρίου Μιχάλης Γουντής, η τοπική σύμβουλος Συκουρίου Όλγα Μπακαγιάννη – Φασούλα, πρόεδροι φορέων και πλήθος κόσμου.

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Τεμπών ευχαρίστησε τους Πρόεδρους των Συλλόγων Καλοχωρίου και Κυψελοχωρίου για την τιμητική πρόσκλησή τους, καθώς και τα μέλη του Συλλόγου και τους παρευρισκόμενους. Αναφέρθηκε στην προσφορά των Σύλλόγων, στην διατήρηση των παραδόσεων ,των ηθών και των εθίμων και στην μεταλαμπάδευσει της πολιτιστικής μας κληρονομιάς στις νεότερες γενιές. Τόνισε δε ότι, η δημοτική Αρχή ήταν, είναι και θα είναι πάντα στο πλευρά των Συλλόγων.