Το πολιτικό δράμα “Ραμπιγιέ Κουρνάζ Εναντίον Τζορτζ Μπους” προβάλει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, από τη Δευτέρα 7 Αυγούστου έως Σάββατο 12 Αυγούστου, στις 22.00, στον θερινό κινηματογράφο Σινέ Μύλος “Μπαρμπής Βοζαλής” στον Μύλο του Παππά.

Η νέα ταινία του Αντρέας Ντρέζεν, βασισμένη σε αληθινή ιστορία, φέρνει μια μάνα αντιμέτωπη με το Σύστημα, το αυτονόητο αντιμέτωπο με τον πολιτικό παραλογισμό.

Όταν ο γιος της Ραμπιγιέ, Τουρκάλας νοικοκυράς, μετανάστριας στη Βρέμη, συλλαμβάνεται στο Πακιστάν και φυλακίζεται στο Γκουαντάναμο, εκείνη θα ξεκινήσει μαζί με έναν Γερμανό δικηγόρο έναν άνισο αγώνα για την απελευθέρωσή του.

Ο συγκρατημένος, ψύχραιμος δικηγόρος και η οξύθυμη Τουρκάλα μητέρα με το πονηρό χιούμορ αγωνίζονται δίπλα-δίπλα για την απελευθέρωση του Μουράτ.

Γιατί μάνα είναι μόνο μία. Ελληνίδα, Τουρκάλα, Αιγύπτια, Γαλλίδα, Γερμανίδα, λίγη σημασία έχει. Κι όταν η μάνα βάζει κάτι στο κεφάλι της, δύσκολα κάνει πίσω.

Βραβεία σεναρίου και γυναικείας ερμηνείας στο Φεστιβάλ Βερολίνου για την πιστή, μαχητική όσο και ευρηματικά χιουμοριστική σινε-αναβίωση μιας αληθινής ιστορίας.

Πολιτικό Δράμα 2022 | Έγχρ. | Διάρκεια: 119′

Γερμανο-γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Αντρέας Ντρέσεν με τους: Μελτέμ Καπτάν, Τσάρλι Χούμπνερ, Αλεξάντερ Σιρ

Γενική είσοδος 4 ευρώ

ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟ 14 ΕΩΣ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΒΟΛΕΣ