Η Laser αποτρίχωση είναι μια δημοφιλής μορφή αισθητικής θεραπείας, αλλά μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στην κατανόηση του τρόπου λειτουργίας της. Σε αυτό το άρθρο, θα απαντήσουμε σε μερικές από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις σχετικά με την Laser αποτρίχωση και θα εξηγήσουμε πώς αυτή η θεραπεία μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε οριστικά από τις ανεπιθύμητες τρίχες του σώματος.

Πώς λειτουργεί η Laser αποτρίχωση;

Η Laser αποτρίχωση είναι μια διαδικασία καταστροφής των τριχοθυλακίων. Το φως λέιζερ στοχεύει τη μελανίνη στο θηλώδες τμήμα της τρίχας, η οποία της δίνει χρώμα και απορροφά την ενέργεια από την ακτίνα λέιζερ. Όταν συμβαίνει αυτό, δημιουργείται θερμότητα στο εσωτερικό του θύλακα και τον καταστρέφει ή τον βλάπτει.

Το λέιζερ στοχεύει και καταστρέφει τον θύλακα της τρίχας.

Το κάνει αυτό στοχεύοντας τη μελανίνη, μια χρωστική ουσία που βρίσκεται τόσο στο δέρμα όσο και στην τρίχα. Η μελανίνη δίνει στο δέρμα σας το φυσικό του χρώμα, αλλά παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην προστασία σας από τις υπεριώδεις ακτίνες (ή αλλιώς, τη βλάβη από τον ήλιο). Όταν καίγεστε από τον ήλιο ή μαυρίζετε, αυτό οφείλεται στην αυξημένη παραγωγή μελανίνης μέσα στα κύτταρά σας - όχι μόνο στην κορυφή τους!

Μετά τη θεραπεία, το σώμα αρχίζει να παράγει νέα μαλλιά, αλλά αυτά είναι μαλακά, λεπτά και αραιά.

Αυτό συμβαίνει επειδή ο θύλακας της τρίχας έχει καταστραφεί από την ακτίνα λέιζερ. Οι νέες τρίχες που αναπτύσσονται ξανά είναι πιο μαλακές από πριν και αναπτύσσονται με διαφορετική κατεύθυνση στο δέρμα σας--κάτι που σας διευκολύνει να τις αφαιρέσετε με αποτρίχωση ή ξύρισμα στο μέλλον.

Η Laser αποτρίχωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση μιας σειράς τριχών του σώματος

Οι πιο αποτελεσματικές θεραπείες αφορούν τις σκούρες τρίχες με ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες, αλλά η Laser αποτρίχωση λειτουργεί σε όλα τα χρώματα δέρματος και τους τύπους τριχών. Η τεχνολογία λέιζερ στοχεύει τη μελανίνη στους θύλακες των τριχών σας για να τις καταστρέψει χωρίς να βλάψει το περιβάλλον δέρμα σας. Όταν συμβαίνει αυτό, προκαλείται ουλή στη βάση κάθε θύλακα που εμποδίζει την ανάπτυξή του όπως πριν--αν και όχι απαραίτητα μόνιμα!

Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι λέιζερ που χρησιμοποιούνται για την αποτρίχωση

Τα λέιζερ αλεξανδρίτη είναι τα πιο συνηθισμένα, επειδή έχουν μια καλή ισορροπία μεταξύ τιμής και αποτελεσματικότητας. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλους τους τύπους και τα χρώματα του δέρματος, αλλά όχι σε σκούρο ή μαυρισμένο δέρμα (επειδή μπορεί να προκαλέσουν εγκαύματα), καθώς και σε πιο σκούρες τρίχες, όπως μαύρες ή καστανές.

Τα διοδικά λέιζερ είναι λιγότερο ισχυρά από αυτά του Αλεξανδρίτη, οπότε είναι αποτελεσματικά μόνο σε ανοιχτόχρωμα μαλλιά, όπως ξανθές ή κοκκινομάλλες αποχρώσεις- ωστόσο, είναι επίσης λιγότερο ακριβά από άλλες επιλογές εκεί έξω!

Τα λέιζερ Nd-YAG είναι η ισχυρότερη επιλογή που διατίθεται σήμερα - φτάνουν μέχρι και τα 1064nm σε επίπεδα ισχύος μήκους κύματος, τα οποία είναι εξαιρετικά για την αφαίρεση χοντρών τριχών, αλλά τρομερά νέα αν θέλετε λείο δέρμα μετά τη θεραπεία, επειδή αυτά τα μηχανήματα τείνουν να καίνε τυχόν εναπομείναντα κύτταρα θυλακίου που μπορεί να υπάρχουν ακόμα κάτω από το στρώμα της επιδερμίδας σας.

Συμπέρασμα

Η Laser αποτρίχωση είναι ένας ασφαλής και αποτελεσματικός τρόπος για την αφαίρεση των ανεπιθύμητων τριχών του σώματος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος και λειτουργεί στοχεύοντας τα θυλάκια με μια ακτίνα λέιζερ που τα καταστρέφει. Μετά τη θεραπεία, νέες τρίχες θα αναπτυχθούν ξανά, αλλά θα είναι μαλακές, λεπτές και αραιές, ώστε να μην προκαλούν ερεθισμό ή δυσφορία κατά το ξύρισμα ή την αποτρίχωση.