Ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση του έργου «Κατασκευή φράγματος Διλόφου στη θέση Κακλιτζόρεμα» από την ΔΕΥΑ Φαρσάλων έγινε με τη δημοσίευση στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης της έγκρισης κήρυξης αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων για την κατασκευή του.

Αναλυτικότερα, η ΔΕΥΑ Φαρσάλων ανακοίνωσε ότι προτείνει την κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων εδαφικής έκτασης 560.268,60 τ.μ. που απαιτείται για την κατασκευή του έργου «Κατασκευή φράγματος Διλόφου στη θέση Κακλιτζόρεμα», στην περιοχή της Κοινότητας Διλόφου και Αχιλλείου του Δήμου Φαρσάλων.

Προχωρά η αναγκαστική απαλλοτρίωση στο φράγμα στη θέση «Κακλιτζόρεμα» στο Δίλοφο Φαρσάλων, εκτιμώμενης αξίας έργου 8.250.000 €, τα τεύχη δημοπράτησης του οποίου έχουν σταλεί στο Υπουργείο Υποδομών για να ληφθεί η σύμφωνη γνώμη για τη δημοπράτηση του.

Πρόκειται για κατασκευή υδροταμιευτήρα 2,0km δυτικά του Δημοτικού Διαμερίσματος Διλόφου.

Ο συνολικός όγκος του ταμιευτήρα του υπό μελέτη φράγματος στη θέση Δίλοφος «Κακλιτζόρεμα» είναι 1.700.000m3 για την ανώτατη στάθμη ύδατος (στάθμη στέψης του υπερχειλιστή) +383,00m, ενώ το εμβαδόν του ταμιευτήρα στην στάθμη αυτή είναι 152,17 στρέμματα.

Επιπλέον, στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται και η κατασκευή έργων προσαγωγής του αρδευτικού ύδατος σε γεωργική έκταση στα κατάντη του φράγματος, στη θέση «Κακλιτζόρεμα».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

«Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο πνοής για την ύδρευση της πόλης των Φαρσάλων, αλλά και για τους αγρότες μας. Ιδιαίτερα σήμερα στην περίοδο της κλιματικής αλλαγής που διανύουμε με τις μεγάλες περιόδους ξηρασίας, είναι επιτακτική η ανάγκη να εμπλουτιστεί ο υδροφόρος ορίζοντας. Να μην χάνεται ούτε μία σταγόνα βροχής και να αναβαθμιστεί το φυσικό οικοσύστημα της περιοχής» δήλωσε με αφορμή τη θετική αυτή εξέλιξη ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου.