Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών, εγκρίθηκε ο μέγιστος αριθμός των ωρών ημερήσιας απασχόλησης του προσλαμβανόμενου προσωπικού καθαριότητας σχολικών μονάδων, καθώς και ο μέγιστος αριθμός προσλαμβανόμενων ατόμων ανά Δήμο για το διδακτικό έτος 2023-2024.

Για την κάλυψη της δαπάνης μισθοδοσίας θα κατανεμηθούν 34.058.862 ευρώ. 

Ο Δήμος καθορίζει ελεύθερα τις ώρες ημερήσιας απασχόλησης των ατόμων που προσλαμβάνει. 

Οι εγκρίσεις που χορηγούνται αφορούν τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων και των μειονοτικών σχολείων.

Για τα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) και τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) θα εκδοθεί εγκριτική απόφαση από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Για την πρόσληψη του προσωπικού καθαριότητας στα Δ.Ι.Ε.Κ. και τα Σ.Δ.Ε., οι θέσεις θα καλυφθούν από τους τελικούς πίνακες κατάταξης επιτυχόντων–προσληπτέων, οι οποίοι θα προκύψουν από τις αντίστοιχες ανακοινώσεις των οικείων Δήμων για τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στο Δήμο Λαρισαίων θα προσληφθούν 262 άτομα με το ύψος της δαπάνης να κυμαίνεται στα 575.352 ευρώ. Στους υπόλοιπους δήμους οι θέσεις που θα καλυφθούν είναι: Αγιάς 18, Ελασσόνας 51 , Κιλελέρ 27, Τεμπών 29, Τυρνάβου 48 και Φαρσάλων 24.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr