Μετά από πολύμηνες καθυστερήσεις στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, από φορείς που προβλεπόταν να δώσουν την έγκρισή τους, το έργο του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου Λάρισας (Open Mall) βαδίζει προς την τελική ευθεία για τη δημιουργία του.

Αισίως «αυτήν την περίοδο συντάσσονται τα τεύχη δημοπράτησης του έργου» δηλώνει  ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Λαρισαίων Γιώργος Σούλτης, ο οποίος εντός της εβδομάδας αναμένεται να συναντηθεί με τον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας, προκειμένου να προχωρήσει παράλληλα και ο διαγωνισμός για τις όψεις των καταστημάτων στην περιοχή παρέμβασης.

Σύμφωνα με τον κ. Σούλτη, η μελέτη του «Open Mall» είναι καθόλα ολοκληρωμένη και σύμφωνη με τις τροποποιήσεις που υπέδειξαν τόσο το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ) όσο και το Κεντρικό Αρχιτεκτονικό Συμβούλιο, όπου στάλθηκε προς έγκριση.

Το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου στη Λάρισα υλοποιείται από τον Δήμο Λαρισαίων και τον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας, έχει προϋπολογισμό 1.714.755,23 ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020-Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα επιχειρηματικότητα και Καινοτομία.

Η περιοχή παρέμβασης βρίσκεται στο κέντρο της Λάρισας και αφορά το τμήμα της οδού Βενιζέλου από την οδό Ολύμπου έως την οδό Φιλελλήνων, τον πεζόδρομο της Ανδρούτσου, καθώς και τον μικρό κάθετο πεζόδρομο που την ενώνει με την οδό Ερμού.

Περιλαμβάνει διαμόρφωση των παραπάνω οδών και κατασκευές με στόχο τη βελτίωση του μικροκλίματος και την αισθητική αναβάθμισή τους (στέγαστρα σκίασης, υδάτινες νησίδες, οδοφωτισμός, αστικός εξοπλισμός, info kiosks).

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (Mε πληροφορίες από Λένα Κισσάβου - Ελευθερία)