Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας – «Ξενώνας Ραψάνης» του Α.Π.Θ. ανακοινώνει και φέτος την έναρξη των καθιερωμένων πλέον, αυγουστιάτικων δράσεων εκπαιδευτικού, πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα στη Ραψάνη, με ένα δυναμικό διήμερο οικολογικών δράσεων στις 01 και 02 Αυγούστου 2022.

Τη Δευτέρα 01/8 και ώρα 18:30, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη Ραψάνης, με την ομάδα φυσικής δόμησης και περμακουλτούρας “Cob.gr” και τη δράση «Φτιάχνουμε σπίτια, όπως τα χελιδόνια». Μιμούμενοι τα ζώα και χρησιμοποιώντας ακριβώς τις ίδιες τεχνικές που για χρόνια οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν στις κατοικίες τους, θα μάθουμε από τη φύση πώς μπορούμε να χτίσουμε τα δικά μας σπίτια. Στόχος της δράσης είναι να αντιληφθούμε την απλότητα της κατοικίας, μέσα από παραδείγματα της φύση και αντλώντας όλα τα υλικά από τον γύρω χώρο, όπως και τα χελιδόνια.

Την Τρίτη 02/08 και ώρα 18:30 στην κεντρική πλατεία του χωριού της Ραψάνης, με την ομάδα “MAKE USE” και το «Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου» Λάρισας (ΣΜουΘ). Η δράση με τίτλο «Μαθαίνοντας να αγαπώ το δημόσιο χώρο» είναι ένα εργαστήρι δημιουργίας σετ εργαλείων καθαριότητας των δημόσιων χώρων (MAKE USE kit) για παιδιά και εφήβους, με βασικά υλικά ένα βιοδιασπώμενο γάντι και μία βιοδιασπώμενη σακούλα.

Στόχος του “MAKE USE kit” είναι να αφήνουμε τον δημόσιο χώρο λίγο πιο καθαρό απ’ ό,τι τον βρήκαμε! Έτσι, σε αυτό το εργαστήρι, θα μιλήσουμε για την έννοια του δημόσιου χώρου, θα φτιάξουμε τις δικές μας εργαλειοθήκες και στη συνέχεια θα τις χρησιμοποιήσουμε για να καθαρίσουμε, να συμφιλιωθούμε και να επανα-οικειοποιηθούμε έναν δημόσιο χώρο στη Ραψάνη.

Σας περιμένουμε, να μάθουμε παρέα, παίζοντας και δημιουργώντας!

Για περισσότερες πληροφορίες για τις ομάδες:

https://www.cob.gr

https://www.facebook.com/MakeUseLarissa

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των αυγουστιάτικων δράσεων του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας – «Ξενώνας Ραψάνης» εδώ.