Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε Λάρισας – ΟΚΑΝΑ και το Εργαστήρι Ζωής σας προσκαλούν να συναντήσουμε τη Πρόληψη πριν από τη Λήψη, να ανακαλύψουμε την αξία της Πρόληψης φωτογραφίζοντας συνειδητά, και επικοινωνώντας μέσα από  μία εικόνα.

Πρόκειται για έναν πρωτότυπο διαγωνισμό φωτογραφίας που στόχο έχει  να μας φέρει πιο κοντά με την ιδέα της Πρόληψης στην σύγχρονη εκδοχή της καθώς και να δημιουργήσει ευκαιρίες και δρόμους έκφρασης, επικοινωνίας και σύνδεσης  μέσα στη πόλη. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται για πρώτη φορά με τους διοργανωτές του να φιλοδοξούν η ανταπόκριση του κόσμου να θεσμοθετήσει την ιδέα.

Οι εικόνες θα συγκεντρωθούν από το Κέντρο Πρόληψης όπου θα επιλεγούν οι 3 που αναδεικνύουν περισσότερο την θεματική. Στη συνέχεια το κοινό της πόλης  μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας θα είναι αυτό που θα αναδείξει  την σειρά βράβευσης  των εικόνων αποδίδοντας το 3ο , 2ο και το τέλος το 1ο βραβείο στην  Εικόνα-Πρόληψης 2023.Οι βραβευμένες εικόνες όσο και το σύνολο των εικόνων που θα συγκεντρωθούν θα αξιοποιηθούν  επιστημονικά, καλλιτεχνικά και εκπαιδευτικά από την ομάδα του Εργαστήριου Ζωής και του Κέντρου Πρόληψης. Τα αποτελέσματα αυτής της διεργασίας θα ανακοινωθούν κατά την εκδήλωση έναρξης της εκπαιδευτικής χρονιάς του Εργαστηρίου Ζωής το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 στις 11.30 στην Αυλή του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας –ΟΚΑΝΑ (Μανωλάκη 11Δ), όπου θα γίνει η βράβευση παρουσία φορέων της πόλης.

Τι είναι όμως Πρόληψη και πως γίνεται εικόνα;

Με τον όρο Πρόληψη  αναφερόμαστε σε μια θετική διεργασία η οποία  ενισχύει τα άτομα να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και τις αλλαγές δημιουργώντας και ενισχύοντας τις συνθήκες που προάγουν υγιείς συμπεριφορές και τρόπους ζωής. Αναζητούμε τη Πρόληψη στις ανθρώπινες σχέσεις, στη συλλογικότητα, στο «μαζί», στη συνύπαρξη ως αντίβαρο σε κάθε εξάρτηση ή απομόνωση.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αντλήσουν έμπνευση από αυτές τις ιδέες, να τις αναδείξουν στη κάθε τους πτυχή  με τον δικό τους τρόπο, να εκφραστούν ελεύθερα μέσα από τον φωτογραφικό τους φακό, παρατηρώντας τον τόπο και τους ανθρώπους, στο εδώ και το τώρα.

Ποιοί μπορούν να συμμετέχουν;

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και δεν απαιτεί προηγούμενη εμπειρία με τη φωτογραφία.  Όποιος επιθυμεί μπορεί να συμμετέχει αντλώντας έμπνευση από την Τέχνη.

Προϋποθέσεις:

Οι εικόνες που θα συμμετέχουν θα πρέπει μην έχουν δημοσιευθεί παλαιότερα και ο κάτοχος τους να κατέχει τα πλήρη δικαιώματα.

Πώς μπορώ να συμμετέχω;

Οι ενδιαφερόμενοι στέλνουν έως τις 12 Σεπτεμβρίου την εικόνα τους, στοιχεία, τίτλο και ένα μικρό κείμενο περιγραφής της ιδέας τους στην φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/1ETWIAtwCO3g0y2okjoH4sO8n8r-NY2yCZRodB5l2B7k/edit

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας – ΟKΑΝΑ 2410 555935και ώρες 09.00 – 14.00.