Σε ανακοίνωση του συνδυασμού «Άλμα Προόδου» για το Δήμο Τεμπών,  με επικεφαλής τον Νίκο Πουτσιάκα, αναφέρονται τα εξής:

«Αυτό που δεν κατάφεραν ούτε οι περιβόητες διατλαντικές συμφωνίες εμπορίου ΤΤΙΡ, έρχεται να το επιβάλει ο πιο σκληρός νεοφιλελευθερισμός και μάλιστα με πλήρη ασέβεια, ακόμη και εν μέσω εθνικού πένθους.

Η ιδιωτικοποίηση του νερού, ενός εκ των σημαντικότερων κοινών κοινωνικών αγαθών, είναι προ των πυλών με την ψήφιση του νομοσχεδίου με τίτλο «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων και διεύρυνση του αντικειμένου της με αρμοδιότητες επί των υπηρεσιών ύδατος και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων, ενίσχυση της υδατικής πολιτικής – Εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας για τη χρήση και παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές μέσω της ενσωμάτωσης των οδηγιών ΕΕ 2018/2001 και 2019/944 – Ειδικότερες διατάξεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος».

Παρότι οι διάφορες προσπάθειες της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση του νερού έχουν προσκρούσει σε πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ, αυτή, όμως συνεχίζει εμμονικά.

Όπου επιχειρήθηκε κάτι αντίστοιχο, οι συνέπειες ήταν δραματικές για τους πολίτες καταναλωτές, που εξαρτιόνταν από τον κάθε ιδιώτη εκμεταλλευτή, που συχνά μάλιστα αποτύγχανε στην αποστολή του με τελική κατάληξη την προσφυγή σε αναγκαστικές επανακρατικοποιήσεις- επαναδημοτικοποιήσεις.

Η Κυβέρνηση να προχωρήσει αυτή τη στιγμή στην απόσυρση των σχετικών διατάξεων του νομοσχεδίου και να κατοχυρώσει τον κοινωνικό χαρακτήρα του πολυτιμότερου δημόσιου κοινωνικού αγαθού που είναι το ΝΕΡΟ.

Η Δημοτική αρχή του Δήμου Τεμπών να πάρει θέση επί του θέματος, ως Αυτοδιοικητική οντότητα και να μην κρύβεται πίσω από κάθε κυβερνητικό τερατούργημα, ως μια πιστή και υπάκουη συνεργάτιδα της κυβέρνησης.

Το νερό είναι ζωή και πρέπει να το υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο, έχει να κάνει με το μέλλον μας, το δικό μας και των επόμενων γενεών, για αυτό κανείς δεν πρέπει να μείνει έξω από αυτό τον αγώνα».