Δεν τελείωσε ακόμη το φεστιβάλ Μουσικότροπο. Έχει μείνει μια ξεχωριστή συναυλία που αναβλήθηκε λόγω ασθένειας μέλους της παραγωγής, με δύο πολύ αγαπητούς καλλιτέχνες, τη Ρίτα Αντωνοπούλου στο τραγούδι και τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη στην κιθάρα, δίνοντας στο φιλόμουσο κοινό την ευκαιρία να τους απολαύσει ζωντανά.

Η σπάνια φωνή της Ρίτας, ο σεβασμός της προς το κοινό και η αβίαστη θεατρικότητα, αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο των εμφανίσεών της, καθιερώνοντάς την ως μία από τις πιο επιδραστικές και αγαπημένες ερμηνεύτριες.

Μαζί της ο εξαιρετικός συνθέτης και σολίστ Μανόλης Ανδρουλιδάκης, επιβεβαιώνει με τρόπο εμφατικό την αξεπέραστη μαγεία του ήχου της κιθάρας. 

Η χαρισματική ερμηνεύτρια μαζί με τον σπουδαίο κιθαρίστα θα παρουσιάσουν μία παράσταση που βασίζεται στο ευρύ τους ρεπερτόριο, με τραγούδια κορυφαίων Ελλήνων και ξένων συνθετών και νέων ταλαντούχων δημιουργών. Οι δύο καλλιτέχνες μας καλούν να τους ακολουθήσουμε σε ένα ακόμα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι με όχημα το δημιουργικό τους πάθος και μοναδική προϋπόθεση να αφεθούμε στη μαγεία που δημιουργούν ο καθένας ξεχωριστά επί σκηνής.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Απριλίου στις 21:00 στην Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Εισιτήρια μπορεί κανείς να προμηθευτεί στο viva.gr, καθώς και στο Public (Κούμα 6, Λάρισα).

Το ταμείο του Ωδείου θα ανοίξει την ημέρα της συναυλίας από τις 19:00, για την εξυπηρέτηση του κοινού. 

Ρίτα Αντωνοπούλου

Η Ρίτα Αντωνοπούλου δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Μιλά γι’ αυτήν, η έως τώρα αξιοζήλευτη πορεία της στον χώρο του εμπνευσμένου ελληνικού τραγουδιού, η συνεργασία της με ιερά τέρατα του χώρου και η αγάπη του κοινού που την ακολουθεί, επιβραβεύοντας κάθε καλλιτεχνικό της εγχείρημα.

Η Ρίτα Αντωνοπούλου είναι μια αληθινά μεγάλη, σύγχρονη ερμηνεύτρια. Διαθέτει σπάνια φωνή και ερμηνεύει με κάθε ίνα του σώματος, δίνοντας μια μοναδική διάσταση πηγαίας θεατρικότητας σε κάθε της εμφάνιση. 

Εργάζεται σκληρά και συστηματικά επικεντρωμένη στην τέχνη της, έχοντας επίγνωση ότι το φωνητικό χάρισμα από μόνο του δεν είναι αρκετό εφόδιο, για να υποστηρίξει μια μακρά και συνεπή δημιουργική πορεία.

Έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους συνθέτες και δημιουργούς του ελληνικού τραγουδιού (Θάνος Μικρούτσικος, Μίκης Θεοδωράκης, Σταμάτης Κραουνάκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Γιάννης Μαρκόπουλος, Μίμης Πλέσσας, Μάνος Ελευθερίου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Οδυσσέας Ιωάννου, Χρήστος Θηβαίος, Γιώργος Ανδρέου, Μίλτος Πασχαλίδης, Νίκος Ζούδιαρης κ.α) και έχει στο ενεργητικό της τέσσερις δισκογραφικές δουλειές («Για φωνή και ορχήστρα»2007, «Πάμε ξανά απ’ την αρχή»2008, «Μια πόλη για δύο»2011, «Ζωή μου μην αργείς»2014), καθώς και ένα μεγάλο αριθμό μεμονωμένων τραγουδιών. 

Έχει συμμετάσχει σε μουσικές και θεατρικές παραστάσεις που σημείωσαν τεράστια επιτυχία και έχει εμφανισθεί σε όλους τους μεγάλους ιστορικούς χώρους και θέατρα του τόπου (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Ηρώδειο, Μικρή Επίδαυρος και πολλά άλλα). Με συνεχή και σταθερή πορεία έχει παρουσιαστεί σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, με κύριο στόχο τις ερμηνείες μεγάλων τραγουδιών του μεγαλύτερου φάσματος του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου.

Μανόλης Ανδρουλιδάκης 

Ο συνθέτης και κιθαριστής Μανόλης Ανδρουλιδάκης κατάγεται απ’ το Ρέθυμνο και τη Σύμη και δραστηριοποιείται σε ηχογραφήσεις, τηλεοπτικές παραγωγές, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις κλπ..

Με ακαδημαϊκή παιδεία και με θητεία σε μουσικές σκηνές κάθε είδους από μικρή ηλικία, ακολουθεί την παράδοση των συνθετών λόγιας μουσικής που ασχολήθηκαν με το καθημερινό λαϊκό τραγούδι και μοιράζει την καλλιτεχνική του δράση ανάμεσα στη μελέτη της κλασικής κιθάρας, τη σύνθεση λόγιας μουσικής και στη σύνθεση τραγουδιών.

Δίδαξε επί 3 έτη στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ένα έτος στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής μουσικής Τ.Ε.Ι. Ηπείρου.