Με αφορμή την ολοκλήρωση της έκθεσης του Κωνσταντίνου Παπαργύρη με τίτλο «Ζωγραφική. Ρετσιτατίβο για τη φύση και την επιείκεια» στην Αίθουσα Τεχνών «Τάκης Τλούπας» του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου Λάρισας (2ος όροφος, Ρούσβελτ 59), θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή ξενάγηση για το κοινό την Παρασκευή 29 Απριλίου στις 20:00 από τον Κωνσταντίνο Παπαργύρη και την επιμελήτρια της έκθεσης, Βαλεντίνη Μαργαριτοπούλου, καθώς και δίωρο (19:00 - 21:00) dj set από τους Rosemary & Diamonds (NZ).

Στην έκθεση, η οποία θα ταξιδέψει μετά στην Αθήνα και στο Παρίσι, παρουσιάζονται τα έργα των τελευταίων ετών (2019-2022) του Κωνσταντίνου Παπαργύρη, μέσα από τα οποία μας προτρέπει σε μία επανάγνωση της φύσης, καλώντας μας σε ένα διάλογο αναζήτησης της σύγχρονης σχέσης του ανθρώπου με το φυσικό του περιβάλλον.

Η φύση έχει πλέον την πρωτοκαθεδρία στη ζωγραφική του Κωνσταντίνου Παπαργύρη, είναι γι’ αυτόν «ο συγκάτοικος στον ίδιον πλανήτη». 

Το ενδιαφέρον του για τον άνθρωπο εικονογραφικά μετατοπίζεται, η φύση που τον περιβάλλει είναι πλέον το εικαστικό του αντικείμενο, όμως ο άνθρωπος βρίσκεται παντού, στα δέντρα, στα φρούτα, στους ουρανούς, στα ποτάμια που ζωγραφίζει. 

Μέσα από τη νέα του δουλειά, που βασίζεται στο χρώμα και στο φως, μία «ζωγραφική του βλέμματος», προσπαθεί να επαναπροσδιορίσει τη σχέση του με «τον πολυαγαπημένο του άνθρωπο και να ξαναβρεί την χαμένη του μαγεία».

Διοργάνωση: Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων

Επιμέλεια: Βαλεντίνη Μαργαριτοπούλου 

Διάρκεια έκθεσης: έως 30 Απριλίου 2022

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 19:00 - 21:00, Σάββατο 11:00 -14:00, Κυριακή κλειστά