Το φεστιβάλ Μουσικότροπο από το ερχόμενο Σάββατο 12 Μαρτίου και για ένα μήνα, θα μας μυήσει με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους στη μουσική, περιλαμβάνοντας σπουδαίες συναυλίες και προγράμματα που απευθύνονται σε παιδιά, σε μουσικούς, αλλά και σε όλους όσοι έχουν αγάπη και ενδιαφέρον γι' αυτή την τέχνη.

Στο πλαίσιο συνεργασίας με άλλες τέχνες, πρόκειται να φιλοξενήσει έκθεση ζωγραφικής της Αντιγόνης Καψάλη με τίτλο “Utopia Α5” για όλο το διάστημα του φεστιβάλ, στο φουαγέ του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Τα σκίτσα είναι στην πλειοψηφία τους ασπρόμαυρα και εικονίζουν μια σειρά από ανθρωπόμορφες φιγούρες. Μοιάζουν σαν να ακροβατούν ανάμεσα σε βαρετά τοπία της καθημερινότητας και άλλοτε να πρωταγωνιστούν σε δικά τους σουρεαλιστικά σενάρια.

Οι θεματικές που διαδραματίζονται από σκίτσο σε σκίτσο διαφέρουν και συχνά εμπεριέχουν αναφορές σε διάσημα έργα τέχνης ή σε ποπ σύμβολα του σύγχρονου κόσμου. 

Το σύνολό τους αποτελεί μια σειρά έργων που συνεχίζει να εξελίσσεται και συνδετικός τους κρίκος είναι ο τρόπος που έχουν φιλοτεχνηθεί.