Άσκηση επί χάρτου, με την κωδική ονομασία «ΦΑΕΘΩΝ 2022» και με σενάριο που προέβλεπε δασική πυρκαγιά στη περιοχή του Πολυδενδρίου του Δήμου Αγιάς καθώς και την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πληθυσμού πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σήμερα στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα.

Η άσκηση διοργανώθηκε από την Αυτοτελή Διεύθυνση και τα Τμήματα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο πλαίσιο των προπαρασκευαστικών δράσεων ενόψει της Αντιπυρικής Περιόδου 2022.

Στόχοι της άσκησης ήταν η επίτευξη αποτελεσματικού συντονισμού από το σύνολο των εμπλεκόμενων φορέων, η διαδικασία αυτοαξιολόγησης που αποτελεί κομμάτι του συνολικότερου κρατικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας και ταυτόχρονα η ετοιμότητα πρόληψης, επέμβασης, αντιμετώπισης, διάσωσης, καταστολής και αποκατάστασης.

Στην άσκηση επί χάρτου συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας Πινακάς Βασίλειος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λιούπας Νικόλαος, ο Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Θεσσαλίας Μιχαλάκης Νικόλαος, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας Καραλής Βασίλειος, ο Διοικητής της ΠΕ.ΠΥ.Δ Θεσσαλίας Φαλάρας Ευάγγελος, ο Διευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας Χαρακόπουλος Αγάπιος και ο Α΄ Υποδιευθυντής Παντικίδης Λοΐζος, ο Διευθυντής του Τμήματος Τεχνικών Έργων Ντάγιας Χρήστος,ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Δασών Λάρισας κ. Ηλιόπουλος , ο Διευθυντής ΕΚΑΒ Θεσσαλίας Σταμνάς Κωνσταντίνος, ο Υποπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος Αγιοκάμπου Λουλούδης Ανδρέας, ο Αντιδήμαρχος Αγιάς Κρανιώτης Ευάγγελος και ο Διευθυντής ΔΕΔΔΗΕ Δήμου Αλέξανδρος.