Μια ακόμη σπουδαία ταινία του ιρανικού σινεμά προβάλει  η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, τη Δευτέρα 27 και την Τρίτη 28 Νοεμβρίου στις 19:00 και στις 21:30, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.

Το ιρανικό σινεμά είναι ένα από τα σπουδαιότερα στον κόσμο με πλούσια παράδοση και παραγωγή, παρ' όλες τις γνωστές αντίξοες συνθήκες που βιώνουν οι δημιουργοί στη χώρα τους.

Το Πέρα από τον Τοίχο του Βαχίντ Τζαλιλβάντ είναι ένα καλλιτεχνικό επίτευγμα,, που ωστόσο δεν πήρε άδεια από το Ιράν να διαγωνιστεί στο περσινό Φεστιβάλ Βενετίας.

Με στοιχεία ψυχολογικού και αστυνομικού θρίλερ το ιρανικό δράμα, Πέρα από τον τοίχο, προσπαθεί να ξεφύγει από το στενό πλαίσιο του κοινωνικού ρεαλισμού.

Ο Αλί, ένας απελπισμένος τυφλός, επιχειρεί να αυτοκτονήσει όταν τον διακόπτει ο θυρωρός του κτηρίου του. Τον ενημερώνει πως μια δραπέτης έχει κρυφτεί κάπου στο κτήριο.

Ο Αλί ανακαλύπτει τη δραπέτη Λέιλα μέσα στο διαμέρισμά του. Σταδιακά,  δένεται συναισθηματικά μαζί της. Θέλοντας να ξεφύγει από την πραγματικότητα, βοηθώντας τη Λέιλα, γίνεται καταφύγιο στον δικό του κόσμο φαντασίας.

Ένα φιλμ που μιλά για τον ανθρώπινο πόνο χωρίς συναισθηματισμούς.

   

Ιράν 2022/ Δραματική/ Διάρκεια 126΄/ σκηνοθεσία Βαχίντ Τζαλιλβάντ με τους Ναβίντ Μοχαματζαντέχ, Νταϊάνα Χαμπίπι, Σαίν Ντακ

Γενική είσοδος 4 ευρώ