Το καινοτόμο χειρουργικό ρομποτικό σύστημα επόμενης γενιάς, Versius ® της CMR Surgical – της παγκόσμιας κατασκευάστριας εταιρείας ιατρικών ρομποτικών συστημάτων με έδρα το Cambridge της Αγγλίας, αποτελεί  το βασικό εργαλείο στη ρομποτική χειρουργική με εγκατεστημένα μηχανήματα και επιτυχημένες επεμβάσεις παγκοσμίως. Στην Ευρώπη, μετά από χώρες όπως η Ιταλία, η Γαλλία, το Βέλγιο, η Αγγλία, η Σουηδία το Versius® έφτασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας.

Το ρομποτικό σύστημα Versius καλύπτει μία ευρεία γκάμα χειρουργικών επεμβάσεων γενικής χειρουργικής, ουρολογίας,  γυναικολογίας, θωρακικής χειρουργικής και ο χειρισμός του γίνεται από αποκλειστικά εξειδικευμένους χειρουργούς, άρτια εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους με τις υψηλότερες προδιαγραφές και απαιτήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η παρουσίαση του συστήματος έγινε σήμερα στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας.

Για τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα του καινοτόμου συστήματος ρομποτικής χειρουργικής μίλησαν ο διευθύνων Σύμβουλος του ΙΑΣΩ Θεόδωρος Τάλαρης, ο Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου Απόστολος Κομνός και οι Πιστοποιημένοι χειρουργοί στο Σύστημα Ρομποτικής Χειρουργικής Versius® στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Ευάγγελος Καναβός, Δημήτριος Ζαχαρούλης, Κων/νος Τζιαμαλής, Αλέξανδρος Διαμαντής, Ελευθέριος Χαλβατζούλης, Κων/νος Σκριάπας, Χρήστος Κοτανίδης, Δημήτριος Καραγιάννης και Γεωργία Γκορίλα.

Τα οφέλη της ρομποτικής χειρουργικής, που μπορούν να απολαμβάνουν οι ασθενείς του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας είναι τεράστια. Η τρισδιάστατη εικόνα υψηλής ανάλυσης του Ρομποτικού συστήματος Versius επιτρέπει στους χειρουργούς να λειτουργούν με ασύγκριτα μεγαλύτερη ακρίβεια κατά την εκτέλεση περίπλοκων χειρουργικών επεμβάσεων, ελαχιστοποιώντας την  πιθανότητα επιπλοκών. Η κίνηση των χειρουργικών ρομποτικών εργαλείων με 7 βαθμούς ελευθερίας (DOF), μιμούμενη και τελειοποιώντας το ανθρώπινο χέρι, προσφέρει πρόσβαση σε ανατομικές περιοχές που διαφορετικά θα ήταν αδύνατο να προσπελαθούν.

Σημαντικότερα οφέλη:

  • ταχύτεροι χρόνοι ανάρρωσης
  • λιγότερες μετεγχειρητικές τομές
  • μείωση μετεγχειρητικού – χρόνιου  πόνου
  • μειωμένος χρόνος παραμονής στο νοσοκομείο
  • μειωμένη ή μηδαμινή απώλεια αίματος
  • ταχύτερη επάνοδος στη καθημερινότητα