Παρανάλωμα του πυρός έγινε ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Βόλου, ενώ επέστρεφε από διακομιδή ασθενούς στη Λάρισα, καθώς πήρε φωτιά εν κινήσει. Ευτυχώς το πλήρωμα δύο ατόμων και γιατρός του Νοσοκομείο πρόλαβαν και βγήκαν, ενώ το ασθενοφόρο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ΒΙΠΕ ενημερώθηκε στις 15.30 ότι ξέσπασε φωτιά σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που κινούνταν στην παλιά εθνική οδό Βόλου – Λάρισας, στο ρεύμα προς Βόλο και ενώ βρισκόταν κάτω από την γέφυρα Βελεστίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά ακούστηκε μια μικρή έκρηξη κάτω από το κάθισμα του οδηγού και στη συνέχεια ξέσπασε φωτιά στον χώρο του κινητήρα και στο πίσω μέρος του οχήματος. Διασώστες και γιατρός πρόλαβαν και βγήκαν από το ασθενοφόρο, το οποίο τυλίχτηκε στις φλόγες.

Στο σημείο πήγαν οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, που μέσα σε περίπου μία ώρα έσβησαν τη φωτιά, ωστόσο από τη φωτιά κάηκε ολοσχερώς το ασθενοφόρο, με τις ζημιές να υπολογίζονται σε 20.000 €.

Αυτό που διασώθηκε από τον εξοπλισμό του ασθενοφόρου είναι ένας αυτόματος απινιδωτής, οι φιάλες οξυγόνου, που απομακρύνθηκαν άμεσα από το πλήρωμα, μια μεταλλική σκούπα και οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

Το ασθενοφόρο που κάηκε ήταν δωρεά της ΕΒΟΛ προς το ΕΚΑΒ.

magnesianews.gr