Ανοικτό άφησε ο πρωθυπουργός το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τους αγρότες.

«Εμείς δεν αποκλείουμε τίποτα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εν όψει της πανελλαδικής σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στις 12 σήμερα το μεσημέρι στη Νίκαια της Λάρισας και στην οποία οι αγρότες θα αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, σε ερώτηση που απηύθυναν στον πρωθυπουργό δημοσιογράφοι για το αν θα συναντήσει τις επόμενες μέρες αγρότες από τα μπλόκα, ακολούθησε ο κάτωθι διάλογος:

– Μητσοτάκης: Καθίστε πρώτα να πάρουν αποφάσεις.

– Δημοσιογράφοι: Δεν αποκλείεται όμως μια συνάντηση μαζί τους;

– Μητσοτάκης: Εμείς δεν αποκλείουμε τίποτα.

Η κυβέρνηση χθες επανέλαβε μέσω του κ. Μαρινάκη πως τα δημοσιονομικά περιθώρια έχουν εξαντληθεί και η κυβέρνηση δεν προτίθεται να προχωρήσει σε κάποια πρόσθετη δημοσιονομική παρέμβαση για τους αγρότες, ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη.

Πάντως, παρά την κάθετη απόρριψη κάθε νέας ενίσχυσης, το ύφος της κυβέρνησης έναντι των αγροτών είναι ιδιαίτερα ήπιο.

Στο μπλόκο της Νίκαιας οι αποφάσεις

Ταυτόχρονα οι αγρότες επεξεργάζονται την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, ωστόσο οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν σήμερα στην πανελλαδική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στη Νίκαια της Λάρισας.

Οι αγρότες ζητούν να έχουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς χαρακτηρίζουν τα μέτρα της κυβέρνησης ανεπαρκή, ενώ στο τραπέζι των συζητήσεων έχει πέσει και το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην Αθήνα προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν και να ενημερώσουν για τα προβλήματά τους.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ