Ολοκληρώθηκε η παραλαβή και τοποθέτηση της επίπλωσης του γραφείου του αείμνηστου ποινικολόγου και ιδρυτικού μέλους του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας Γιάννη Διαμαντή στο Μουσείο.

Η κα Ερασμία Διαμαντή, κόρη του αείμνηστου δικηγόρου Γιάννη Διαμαντή με επιστολή (αριθμ. πρωτ. 2/9.9.2022) που έστειλε στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, ζήτησε να εκπληρωθεί η επιθυμία του πατέρα της για δωρεά στο ΛΙΜΛ της επίπλωσης του γραφείου του που περιλαμβάνει μια γωνιακή βιβλιοθήκη, τρεις καρέκλες, τρεις πολυθρόνες, ένα γραφείο, μία λάμπα, ένα διθέσιο καναπέ, μία κασέλα ένα ντουλάπι, έναν πίνακα και ένα τραπεζάκι .

Το Δ.Σ. του ΛΙΜΛ κατόπιν εισήγησης του Προέδρου κ. Πάνου Σάπκα ομόφωνα αποφάσισε την αποδοχή της δωρεάς Γιάννη Διαμαντή στο Μουσείο.

Ο αείμνηστος ποινικολόγος και συλλέκτης Γιάννης Διαμαντής είχε κάνει και άλλη μεγάλη δωρεά στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας που περιλάμβανε κυρίως εικαστικά έργα με θέματα λαογραφικά.

Στην ολοκλήρωση της τοποθέτησης της δωρεάς στο χώρο της Βιβλιοθήκης του Μουσείου ήταν παρόντες ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και επιστημών κ. Πάνος Σάπκας, η Διευθύντρια του Μουσείου κ. Φανή Καλοκαιρινού και η συνεργάτιδα του δικηγόρος κ. Ηλιάνα Νάνου.