Με λαμπρότητα και κατάνυξη γιορτάστηκε ο Άγιος Ευθύμιος στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Συκούριο.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό μετ' αρτοκλασίας χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, με τη συμμετοχή ιερέων από γειτονικά χωριά του Δήμου Τεμπών και συγκεκριμένα ο π. Γεώργιος, εφημέριος της ενορίας Συκουρίου, ο εορτάζων π. Ευθύμιος, ο π. Χρήστος, ο π. Βασίλειος, ο π. Αθηναγόρας, ο π. Πορφύριος και ο π. Νεκτάριος.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Ευθυμίου, στο λόγο που ονομάστηκε Ευθύμιος και στους αγώνες που έδωσε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του για να μεταδώσει τον Θείο Λόγο στα πέρατα της Οικουμένης και ιδιαιτέρως σε κάθε μοναστήρι, ώστε να μείνει αναλλοίωτη η Πίστη μας.

Κατά τη διάρκεια του πανηγυρικού εσπερινού είχε τεθεί για προσκύνημα και ευλογία των προσκυνητών τμήμα ιερού λειψάνου του Αγίου Ευθυμίου.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιότατος κ. Ιερώνυμος, ευχήθηκε στον Δήμαρχο Τεμπών κ. Γεώργιο Μανώλη, στους Δημοτικούς συμβούλους και σε όλους τους πιστούς να έχουν την ευλογία του Αγίου στη ζωή τους.

Πλήθος ευσεβών προσκυνητών και κατοίκων των γειτονικών περιοχών παρευρέθηκαν στον Πανηγυρικό Εσπερινό.

Στην θρησκευτική εορτή συμμετείχε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Μιχάλη Λίταινα, τον Αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Γκατζόγια, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας κ. Μιχάλη Γκουντή, τη δημοτική σύμβουλο κα Ζωή Σαραντοπούλου και τον δημοτικό σύμβουλο κ. Χρήστο Κακαγιάννη.