Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας συμμετέχειστο Φεστιβάλ Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και παρουσιάζει τα εκπαιδευτικά του προγράμματα. Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις δυνατότητες και τα πολυάριθμα προγράμματα σπουδών που προσφέρει, με πλούσιο έντυπο και οπτικοακουστικό ενημερωτικό υλικό,στα περίπτερα 2 & 3,από τις 12.00 έως τις 22.00, την Τετάρτη 29 Ιουνίου.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί στο κοινό και το νέο αγωνιστικό μονοθέσιο της ομάδας «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» του Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (CentaurusRacingTeam), το οποίο θα εκπροσωπήσει τον φορέα σε διαγωνιστικό επίπεδο τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο.
Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων, του Συνδέσμου Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων Θεσσαλίας του Επιμελητηρίου Λάρισας και της Ένωσης Ιδιοκτητών φροντιστηρίων Ν. Λάρισας.
Σκοπός του είναι να αποκτήσει ο επισκέπτης συνολική εικόνα για τις προσφερόμενες ευκαιρίες και δυνατότητες στην εκπαίδευση και στη βελτίωση ατομικών προσόντων και δεξιοτήτων. Παρέχεται δηλαδή η δυνατότητα σε μελλοντικούς φοιτητές να αποκτήσουν άμεση και προσωπική άποψη καθώς θα συναντήσουν, σε ένα χώρο, όλους τους φορείς εκπαίδευσης έχοντας την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί τους κάθε τι που αφορά τις σπουδές τους.

 

To Φεστιβάλ απευθύνεται σε τελειόφοιτους και απόφοιτους Γενικών ή Επαγγελματικών Λυκείων καθώς και άλλων σχολών της Θεσσαλίας, γονείς και κηδεμόνες, όπως και σε ενδιαφερόμενους για περαιτέρω ανάπτυξη γνώσεων μέσω προγραμμάτων Δια βίου Μάθησης.
Στη διάρκεια της ημέρας θα υπάρχουν παράλληλες ενημερωτικές εκδηλώσεις σχετικά με τον επαγγελματικό προσανατολισμό και τις επιλογές αξιοποίησης των προσφερόμενων προγραμμάτων σπουδών.