Σε επιστολή διαμαρτυρίας προς το Προεδρείο της Super League 2 και τα μέλη – ΠΑΕ Super League 2, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΛ Νταβέλης Αχιλλέας, αναφέρει τα εξής: 

Κυρίες, Κύριοι,

Η ΠΑΕ ΑΕΛ καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την προχειρότητα και τον ερασιτεχνισμό με τον οποίο λειτουργεί το Προεδρείο της SL2, μεταξύ άλλων και στη διαχείριση των τηλεοπτικών μας δικαιωμάτων.

Είναι προφανές ότι η φετινή αγωνιστική περίοδος 2023-2024 ενδέχεται να μείνει στην ιστορία της εν λόγω κατηγορίας ως η πλέον αποτυχημένη οικονομικά, λόγω της αδυναμίας του προεδρείου να εκπληρώσει τους ετήσιους και αυτονόητους οικονομικούς στόχους.

Και ενώ όλες οι ομάδες αγωνιούν για την αναποτελεσματικότητα του φορέα εκπροσώπησης, ξαφνικά γινόμαστε μάρτυρες μιας απερίσκεπτης τηλεοπτικής επιλογής για την τρέχουσα αγωνιστική, χωρίς περισυλλογή, χωρίς οικονομοτεχνικά κριτήρια και κυρίως χωρίς σεβασμό και διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους!

Κάποιοι στην SL2 φαίνεται ότι αρέσκονται να αποφασίζουν και να διατάσσουν.

Και εξηγούμαστε:
Είναι δυνατόν η ΠΑΕ ΑΕΛ όταν αγωνίζεται στο γήπεδο της με την ιστορική ομάδα του ΠΑΟΚ και έχουν προηγηθεί δύο παιχνίδια της εκτός έδρας, να μην ερωτάται εάν θίγεται οικονομικά από την απευθείας τηλεοπτική προβολή στο YouTube channel της Super League 2;

Είναι δυνατόν αυτοί που αποφάσισαν για εμάς χωρίς εμάς, να μην Σκέπτονται ότι η ΑΕΛ στα επόμενα δύο παιχνίδια της θα έχει επιπροσθέτως μόνο ρεπό;

Δηλαδή το γεγονός ότι σε πέντε (5) συνεχόμενες αγωνιστικές ο μοναδικός αγώνας που η ΑΕΛ θα έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει εντός έδρας κάποια έσοδα, είναι αυτός με τον ΠΑΟΚ Β ́, το προεδρείο της SL2 αλόγιστα της επιβάλλει υποχρεωτική τηλεοπτική κάλυψη χωρίς δεύτερη σκέψη και κανένα ενδοιασμό;

Δεν αντιλαμβάνονται ή δεν τους ενδιαφέρει;

Ακόμη και εάν προσπαθήσεις να αντιληφθείς για τη φετινή χρονιά την αδυναμία σύναψης σύμβασης με την ΕΡΤ Α.Ε. που συνεχίζει παράνομα να οφείλει, πως να δικαιολογήσεις τις ακατανόητες αποφάσεις του Προεδρείου της SL2 και όταν αυτές στερούν περαιτέρω έσοδα από τις ομάδες που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν;

Τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν συνιστούν επαγγελματική κατηγορία με αίσθηση περί δικαίου και επ’ ουδενί τη νόμιμη εκπροσώπηση των μελών.

Η ομάδα μας είναι υποχρεωμένη να διεκδικήσει με κάθε νόμιμο μέσο τις απώλειες πόρων που της προκαλούν από πρόθεση ή αμέλεια οι έχοντες την ευθύνη.