Τι τελικός ήταν αυτός! Ο φοβερός και τρομερός Μίλτος Τεντόγλου έπειτα από έναν συγκλονιστικό αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο! Με άλμα στα 8,52μ. στην τελευταία του προσπάθεια, απέδειξε γιατί θεωρείται ο κορυφαίος άλτης του μήκους της εποχής μας! Απλά απίθανος!

Στο πρώτο άλμα του ο Τεντόγλου πέταξε στα 8,50μ., ενώ ακολούθησε ο Πίνοκ με 8,40μ. Ο Τεντόγλου έκανε άκυρη τη δεύτερη προσπάθειά του, αλλά ο Πίνοκ πήδηξε κι αυτός στα 8,50μ. στη συνέχεια, παίρνοντας τα ηνία στον αγώνα λόγω δεύτερης καλύτερης επίδοσης.

Το επόμενο άλμα του Τεντόγλου μετρήθηκε στα 8,39μ., μόλις ένα εκατοστό πίσω απ' τη δεύτερη καλύτερη επίδοση του Πίνοκ, που ακολούθησε με άκυρη. Δεν μετρήθηκε και η τέταρτη προσπάθεια του Έλληνα πρωταθλητή, την ώρα που ο Πίνοκ έκανε 8,03μ.. Η πέμπτη προσπάθεια του Τεντόγλου ήταν καλή αλλά όχι αρκετή για να τον στείλει στην πρώτη θέση καθώς μετρήθηκε στα 8,30μ. και ο Πίνοκ είχε μια χαμηλή πτήση στα 7,96μ. προτού φτάσουμε στην έκτη και τελευταία προσπάθεια.

Ο απίθανος Τεντόγλου όμως στην τελευταία του προσπάθεια ήταν... ιπτάμενος. Έκανε προσπάθεια στα 8,52μ. και πήρε το χρυσό μέσα απ' τα χέρια του εντυπωσιακού Πίνοκ.

Συλλέκτης μεταλλιών ο Τεντόγλου

O Μίλτος Τεντόγλου πρόσθεσε ακόμα ένα μετάλλιο στην πλούσια συλλογή του. Ο κορυφαίος Έλληνας άλτης έχει κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, το ασημένιο στο Παγκόσμιο του Γιουτζίν το 2022, το χρυσό στο Παγκόσμιο κλειστού στο Βελιγράδι το 2022, δύο χρυσά στο Ευρωπαϊκό ανοιχτού το 2018 στο Βερολίνο και το 2022 στο Μόναχο, τρία χρυσά στο Ευρωπαϊκό κλειστού το 2019 στη Γλασκώβη, το 2021 στο Τόρουν και το 2023 στην Κωνσταντινούπολη.

ethnos.gr